Pasak „TEDxVilnius“ atstovės Rūtos Kruliauskaitės, šių metų renginys išsiskirs daugeliu aspektų: jis pirmą kartą vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, tarp pranešėjų bus kaip niekada daug užsienio lietuvių, be to, iš viso bus ne keturios, kaip pernai, bet net penkios pranešimų sesijos.

„Stengėmės atrasti dar nematytų ar mažiau žinomų asmenybių, kurių veikla bei žinios būtų įdomios tiek Lietuvai, tiek ir pasauliui, tad tarp pranešėjų gausu pasaulinio lygio ekspertų, kurių darbai daro įtaką šiuolaikinės kultūros, ekonomikos ir apskritai civilizacijos vystymuisi“, – sakė R. Kruliauskaitė bei pridūrė, kad ieškoti pranešėjų, o ypač po visą pasaulį išsibarsčiusių lietuvių, labai padėjo organizacija „Global Lithuanian Leaders“.

Pašnekovė taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog konferencijoje bus ne tik nagrinėjamos opios problemos, keliami sudėtingi klausimai, bet ir atiduodama duoklė menui, kuris ne mažiau už kitas sritis lemia visuomenės formavimąsi. Tad kiekvienoje pranešimų sesijoje bus bent vienas kultūrinis intarpas, rašoma renginio organizatorių pranešime.

Kaip ir praeitais metais, renginį ves charizmatiškasis švietimo specialistas iš Didžiosios Britanijos Marcusas Orlovsky. Tiesa, šį kartą jis turės porininkę, buvusią „TEDxVilnius“ pranešėją, Cheryl Miller.

Pasiteiravus Rūtos Kruliauskaitės, kodėl konferencija buvo perkelta į naują vietą, ši tikino, kad tai lėmė noras pagerinti renginio kokybę ir suteikti jo dalyviams daugiau galimybių. „Šis sprendimas leido kūrybingai pažvelgti ne tik į pranešimų sesijas, bet ir pertraukas. Už salės ribų esančią didelę erdvę, padedami partnerių, išnaudojome įvairių pramogų ir įdomybių pristatymui“, – sakė pašnekovė.

Deja pertraukų metų vykstančiais interaktyviais užsiėmimais galės mėgautis tik renginyje dalyvaujantys žmonės. Tačiau dėl to kiti neturėtų nusiminti, nes visas pranešimų sesijas norintys galės stebėti nemokamai internetu – tedxvilnius.com ir lrt.lt svetainėse.

„Labai smagu, kad renginiui ruošiasi ne tik tie, kas į jį ateis, bet ir tie, kas ketina konferenciją stebėti kompiuterio ekrane. Žinome, kad iniciatyvūs žmonės buria grupes bendraminčių, su kuriais kartu stebės transliaciją, o vėliau aptarinės pranešimus. Taip „TEDxVilnius“ konferencija bus žiūrima ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje, Liuksemburge ir Suomijoje“, – džiaugėsi „TEDxVilnius“ atstovė Rūta Kruliauskaitė.

Visą vietų sąrašą, kur balandžio 11 d. bus renkamasi stebėti tiesioginės „TEDxVilnius“ transliacijos, galima rasti šiame tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)