Išmaniųjų telefonų draudimo bendrovei „SquareTrade“ dirbantis robotas „BendBot“ patikrino pagrindinių šių metų flagmanų ir „Bendgate“ pionieriaus atsparumą lenkimui. „BendBot“ imituoja vidutinio žmogaus galinėje kelnių kišenėje vykstančius procesus ir pademonstruoja kas atsitinka telefonui, kad jį veikia iki 160 kg jėga. Matavimas atliekamas dviem etapais: pirmas – iki pirmos deformacijos, antras – iki naudojimui netinkamos būklės.

„iPhone 6 Plus“ pradėjo linkti esant 50 kg apkrova, tačiau tai jo veikimui įtakos nepadarė. „Apple“ telefonas nustojo veikti kai slėgis viršijo 81 kg. „HTC One M9“ silpnumo požymius pradėjo rodyti šiek tiek viršijus 54 kg, tačiau įveikti didesnio spaudimo nepavyko, nes lūžio vieta pažeidė įjungimo klavišą, todėl telefono nebus galima įjungti ir pagal šio eksperimento taisykles jis pripažintas netinkamu naudojimui.

„Samsung Galaxy S6 Edge“ gamtos jėgoms pradėjo pasiduoti slegiamas 50 kg svoriu, kaip ir „iPhone 6 Plus“. Blogiausia buvo tai, kad stiklas taip pat neatlaikė deformacijos ir lenkimo vietoje sulūžo. Nepaisant to, jis ir toliau gerai veikė. Korėjiečių flagmaną „nužudė“ 67,5 kg jėga.