Reitingo lydere tapo naršyklė „Google Chrome“, kurioje rastos 504 saugumo skylės. Ketvirtoje vietoje atsidūrė „Microsoft“ naršyklė „Internet Explorer“ su 289 pažeidžiamumais, nors jau šių metų reitinge „Secunia Vulnerability Review 2015“ „Microsoft“ naršyklė yra antroje vietoje.

„Windows 7“ sistemoje rasti 33 pažeidžiamumai, tačiau šiai operacinei sistemai vietos TOP20 neatsirado. Tiesa, 20-oje vietoje galima matyti kitą „Microsoft“ produktą – „Windows 8“, kuris surinko 105 „balus“.

"Secunia" 2014 metų daugiausiai pažeidžiamųmų turinčios programinės įrangos reitingas
Bene daugiausia spragų rasta IBM programiniuose produktuose – bendroje įskaitoje „mėlynasis gigantas“ yra neginčijamas lyderis.

Kompanijos „Secunia“ specialistų pateikti duomenys rodo, kad 77 proc. visų 2014 m. pažeidžiamumų rasta programose, kurios nesusijusios su kompanija „Microsoft“. Programinės įrangos gigantas atsakingas tik už 21 proc. rastų spragų, tuo tarpu operacinės sistemos „Windows“ apskritai yra vienos saugiausių – čia užfiksuota tik 2 proc. visų spragų.

Beje, atkreipkite dėmesį į šią septynerių metų senumo žinutę. Arba anuomet padėtis pasaulyje buvo kardinaliai priešinga, arba rezultatams įtakos turėjo šioks toks neobjektyvumas.