Maža to, labai panašu, kad „Bitė“ nespėja ne tik paskui konkurentus, bet ir paskui savo planus. Štai įmonės pranešimuose spaudai praėjusiais metais buvo skelbta, kad 4G+ paslaugos vartotojams bus pristatytos pirmojo šių metų ketvirčio pabaigoje, jomis galės naudotis 5 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai, o vėliau vyks nuosekli tinklo plėtra į kitas vietoves.

Pirmas metų ketvirtis baigiasi šiandien, kovo 31 dieną, todėl natūralu buvo tikėtis, kad gavus „Bitės“ kvietimą į renginį žiniasklaidai lūkesčiai buvo gana dideli. Nors susirūpinimą kėlė tai, kad kvietimo forma buvo žaisminga – žadamos buvo ne naujos ir svarbios technologijos, bet išmanieji žaislai ir aksesuarai, o vietoje įmonės generalinio vadovo ir technikos vadovo pristatyme dalyvavo pardavimų vadovas Giedrius Skliutas.

Deja, lūkesčiai pasirodė nepagrįsti – „Bitė Lietuva“ iš tiesų neįvykdė savo pažado, kuris 2014 m. lapkričio 4 d. platintame pranešime skambėjo taip: „jau kitų metų pirmąjį ketvirtį „Bitė“ pristatys 4G+ LTE Advanced tinklą penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose“.

Tiesa, G. Skliutas tikino, kad LTE technologijos „Bitės“ tinkle jau veikia ir jomis gali naudotis įmonės darbuotojai bei kai kurie verslo klientai. Tą jis įrodė parodydamas asmeninį telefoną, kurio ekrane šalia „Bitės“ tinklo pavadinimo puikavosi trys raidės – LTE. Dabar šis didelės duomenų perdavimo spartos tinklas, esą, bandomas ir apie oficialią jo veikimo bei prieinamumo visiems vartotojams pradžią ketinama paskelbti per kelias artimiausias savaites.

Atnaujinti salonai, naujoviški žaislai

Taigi, „Bitė“ vietoje naujos ryšio technologijos parodė išmaniuosius žaislus ir kitus aksesuarus telefonams, o taip pat pristatė savo atnaujintą pagrindinį saloną Vilniuje, Žemaitės g. 15. Taikant panašius dizaino elementus panašiai buvo atnaujinti salonai kai kuriuose prekybos centruose: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“, Vilniaus „Panoramoje“, Kauno „Megoje“ Panevėžio „Ryo“. Į salonų atnaujinimą, anot G. Skliuto, investuota 260 tūkst. eurų.

Nors G. Skliutas motyvaciją smarkiai plėsti bendrovės prekių asortimentą ir siūlyti vartotojams išmaniuosius aksesuarus motyvavo globalinėmis prognozėmis – esą, prognozuojama, kad JAV šiais metais išmaniųjų aksesuarų įsigis 37 proc. daugiau namų ūkių, o per artimiausius penkerius metus pasaulinė dėvimų išmaniųjų priedų (laikrodžių, apyrankių) rinka augs vidutiniškai po 35 procentus, tikriausiai galima įžvelgti ir kitą priežastį siūlyti išmaniąsias gudrybes: praėjusių metų gruodžio 4 dieną „Omnitel“ paskelbė, jog savo salonuose pradės prekybą išmaniaisiais aksesuarais ir dėvimais įrenginiais.

Nors tikimasi, kad išmanieji priedai „Bitės“ apyvartoje sudarys maždaug penktadalį visų telefonų priedų ir aksesuarų pagal apyvartą, bendrame įmonės finansų sraute, anot G. Skliuto, visi aksesuarai (ir paprasti, ir išmanieji) kartu sudėjus sudaro labai nežymią pajamų dalį. „Dalis tokia maža, kad net negalima sulyginti. Čia kalba eina apie tūkstančius, kai mūsų įmonės pajamos yra milijonai“, – sakė G. Skliutas.

Greta daugybės užsienio gamybos išmaniųjų aksesuarų – svarstyklių, patalpų stebėjimo kamerų, meteorologinių stotelių, lempučių ir įvairių žaislų – „Bitė“ prekiaus ir Lietuvos bendrovės „Friday Labs“ sukurtu išmaniuoju echolotu „Deeper“: įmetus šį burbulo formos aksesuarą į vandenį žvejybos vietoje, išmaniojo įrenginio vietoje galima matyti, kur ir kokiame gylyje tūno žuvys.

Išmaniosios svarstyklės „iHealth HS5“ sugeba matuoti ne tik masę, bet ir kūno sandarą: riebalų, raumenų, kaulų, vandens masę. Be to, visus duomenis galima perkelti į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, nusistatyti sau asmeninį tikslą.

„D-Link EyeOn baby Monitor“ išmanioji kamera šiaip jau skirta kūdikiams stebėti, tačiau ją sėkmingai galima panaudoti ir kaip aplinkos stebėjimo kamerą, tarkime, vagystės atveju: iš bet kurios vietos su šia kamera galima susisiekti per savo išmanųjį įrenginį. Įprastiniu režimu kamera vaizdą tik transliuoja, bet programėlė leidžia vaizdą nufotografuoti ar nufilmuoti ir įrašyti. Taip pat egzistuoja garso perdavimo galimybė iš išmaniojo įrenginio į kamerą.

Išmanioji lemputė „AwoX StriimLight“ ne tik šviečia, bet ir keičia švietimo spalvą, groja muziką ir netgi atstoja laisvų rankų įrangą. Įsukti ją galima į įprastinį lemputės lizdą, o vėliau – valdyti apšvietimo intensyvumą ar spalvą, garsus per išmanųjį įrenginį arba įprastinį kompiuterį.

Taip pat įmonės asortimente atsiras išmaniųjų laikrodžių, apyrankių, mažučių bepiločių skraidyklių (dronų), nuotolinio valdymo automobilių modelių, kultinių žaislų „Furby“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)