Idealiu atveju vartotojams tiesiog užteks prisiliesti prie įrenginio su „Windows 10“, ir to užteks, kad būtų galima gauti prieigą prie sistemos.

„Windows Hello“ vartotojo atpažinimo sistema naudoja plačiai taikomą aparatinę įrangą, kurios pagrindą sudaro pirštų atspaudų skaitytuvai, kameros su infraraudonųjų spindulių jutikliais ir kiti saugios autentifikacijos sprendimai.

Saugumo sistema analizuos iš jutiklių gaunamus duomenis. Jei vartotojo duomenys sutaps su esančiais sistemoje, bus galima įeiti į paskyrą ir ja naudotis.

Naujasis „Microsoft“ sprendimas leis vartotojams atsisakyti slaptažodžių naudojimo, tačiau sistema ir toliau išlaikys ankstesnį saugumo lygį. Be įprastų vartotojų naujasis autentifikacijos mechanizmas turėtų būti patrauklus finansų, medicinos ir kitų sferų atstovams.

Atsisakyti slaptažodžių turėtų leisti ir kita sistema – „Passport“. Čia kaip autentifikacijos mechanizmą galima naudoti išmanųjį telefoną, laikrodį arba kitus įrenginius. „Passport“ ir „Hello“ bus prieinami kūrėjams ir OEM gamintojams, kad šie galėtų užsiimti sistemų integracija į savo produktus.