„Dabar aiškinamės, kokiu nauju prekės ženklu arba nauju pavadinimu bus pažymėta mūsų naršyklė „Windows 10“ sistemoje. „Internet Explorer“ vis dar turėsime, bet turėsime ir naują naršyklę, kurios dabartinis darbinis pavadinimas yra „Project Spartan“. Turime ją pavadinti kitaip“, – sakė korporacijos rinkodaros vadovas.

„Internet Explorer“ išliks kai kuriose „Windows 10“ versijose – vien siekiant išlaikyti didesnį suderinamumą su verslo poreikiais. Bet „Project Spartan“ pavadinimas bus kitoks, o ši naujoji naršyklė bus pagrindinis būdas, kuriuo (bent jau pirmą kartą) „Windows 10“ vartotojai jungsis prie interneto.

Pastaraisiais metais „Microsoft“ nesėkmingai bandė atsikratyti neigiamo „Internet Explorer“ įvaizdžio vartotojų akyse – buvo paruoštos net kelios reklamos kampanijos, kuriame patys „Microsoft“ rinkodaros specialistai šaipėsi iš senosios „Internet Explorer 6“ naršyklės. Tiesa, tos reklamos nelabai ką padėjo. Be to, gruodį savo postą paliko ilgametis „Internet Explorer“ padalinio vadovas, todėl buvo pats laikas pradėti naują erą „Microsoft“ naršyklės skyriuje.

Labai tikėtina, kad naujame galutiniame naršyklės pavadinime oficialiai figūruos žodis „Microsoft“. Tokią išvadą JAV korporaciją padarė apklaususi Jungtinės Karalystės interneto vartotojus, naudojančius „Chrome“: jiems koks nors pavadinimas su žodžiu „Microsoft“ prieš jį darė didesnį įspūdį nei toks pats pavadinimas be sąsajos su „Microsoft“.

Taigi, akivaizdu, kad „Microsoft“ ieškodami naujo naršyklės pavadinimo atlikinėja rinkos tyrimus, bet kol kas nežinoma, kada planuojama pristatyti galutinį „Internet Explorer“ įpėdinio vardą. Tik panašu, kad „Microsoft“ stengsis, kad neliktų sąsajų su dabartiniu „Internet Explorer“ pavadinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)