Savo dalyvavimą gegužę vyksiančiame renginyje jau patvirtino didžiausias Europos Sąjungos rizikos kapitalo fondas „Balderton Capital“, taip pat 60 milijonų JAV dolerių fondą valdantys investuotojai „Passion Capital“. Į Vilnių atvyksta ir jau beveik 25-erius metus veikiančio rizikos kapitalo fondo „Blumberg Capital“, kurio pagrindinė būstinė yra San Franciske, atstovai. Rizikos kapitalo fondas „E.ventures“ jau yra investavęs į beveik pusantro šimto įmonių visame pasaulyje, o šį pavasarį jo atstovai pasiryžę naujų kompanijų savo portfeliui ieškoti ir Lietuvoje, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Startuoliai Lietuvoje sulauks ir jau pažįstamų fondų – „Intel Capital“ bei „Wellington Partners“ atstovų. „Intel Capital“ Vilniuje lankėsi per pirmąją startuolių mugę „ Login Startup Fair“ 2013-aisiais ir po jos investavo į 3D prekyvietę kuriančią lietuvių įmonę „CGTrader“. „Wellington Partners“ yra investavę į vieną sėkmingiausių lietuviškų startuolių – paskutinės minutės bilietų pardavimo platformą „YPlan“, veikiančią San Franciske, Niujorke, Londone.

VšĮ „Versli Lietuva“ džiaugiasi gavusi ir Izraelio verslininko bei investuotojo Yanki Margalit patvirtinimą apie atvyksimą į renginį. Šis lietuviškų šaknų turintis verslininkas pasaulyje labiausiai žinomas dėl savo ambicijų sukurti pirmąjį Izraelyje pagamintą mėnulio palydovą.

„Trečius metus iš eilės vykstanti „ Login Startup Fair“ tampa ypatingu įvykiu ne tik mūsų šalies startuoliams, bet ir užsienio investuotojams. Šį renginį, kaip būtiną aplankyti, kalendoriuose pasižymi didžiausi rizikos kapitalo fondai. Džiugu, kad kiekvienais metais galime skaičiuoti ir sėkmės istorijas, kuomet po renginio perspektyviausi inovatyvūs verslai ir rizikos kapitalo fondai sukerta rankomis dėl investicijų“, - sako VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Pernykštis startuolių renginys atnešė keturias sėkmės istorijas – trys startuoliai – „Aciety“, „SEMS technologies“ ir „weRobots“ sulaukė investicijų, vienas – „Interacto“ - pateko į suomių akceleratoriaus „Startup Sauna“ programą.

Šiemet „ Login Startup Fair“ sudarys penkios dalys: startuolių paroda, kurioje verslininkai savo idėjas pristatys visuomenei, konferencija, kurioje pranešimus startuoliams aktualiomis temomis skaitys vietiniai ir užsienio ekspertai, verslo idėjų pristatymo konkursas „LOGIN Startup Pitch Challenge“, iš anksto suplanuoti individualūs komandų susitikimai su investuotojais ir meistriškumo mokykla, kurioje startuoliai galės pagilinti savo profesines žinias. Didžiausia šių metų naujiena ta, kad ši startuoliams skirta progreso konferencijos „LOGIN“ dalis bus atvira ir nemokama visiems lankytojams, tereikės iš anksto užsiregistruoti čia.

Didžiausia Baltijos šalyse progreso ir technologijų konferencija „ Login 2015“ vyks gegužės 7-8  dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)