Tuo tarpu „Google Android“ operacinės sistemos pagrindo įrenginiai užima net 80 proc. pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos. Bet akivaizdus dominavimas uždirbti daugiau nepadeda: visi „Android“ telefonų gamintojai kartu sudėjus per paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbo tik 2,4 mlrd. JAV dolerių pelno (11 proc. viso pelno, gauto šioje rinkoje), rašo customstoday.com.pk.

Ir jeigu atrodo, kad „Android“ popieriai liūdni, tai prisiminkite, kad rinkoje dar yra ir „Microsoft“, „Blackberry“ bei „Firefox“ operacinės sistemos su savo įrenginiais – statistiniai rezultatai rodo, kad šių įrenginių gamintojai pelno negavo apskritai.

Bendras išmaniųjų telefonų rinkos pelningumas, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, išaugo 31,4 procento.

Kadaise akivaizdus ir nediskutuotinas „Android“ įrenginių rinkos lyderis vis aiškiau pradėjo jausti spaudimą iš konkurentų pusės.

Bendrovės „Strategy Analytics“ tyrimų vadovas Neilas Mawsonas sako, kad trys bendrovės, susirenkančios liūto dalį nuo „Android“ įrenginių pelno yra „Samsung“, „Huawei“ ir „Xiaomi“.

„Samsung“ yra „Android“ gigantai, kurie surenka didžiąją dalį nuo pasaulinio „Android“ išmaniųjų telefonų pelno.

Tiesa, prieš metus „Samsung“ pelno dalis iš „Android“ sistemos įrenginių buvo net 95 procentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)