Ironiška tai, kad skundą pateikė Rusijos bendrovė „Yandex“, užimanti daugiau nei pusę interneto paieškų rinkos šioje šalyje. Palyginimui, „Google“ interneto paieškų dalis Rusijoje yra vos ketvirtis. Bet už tai akivaizdus amerikiečių bendrovės dominavimas mobiliųjų operacinių sistemų rinkoje kelia grėsmę „Yandex“ dominavimui interneto paieškų rinkoje.

Skunde nurodoma, kad „Android“ suteikia „Google Search“ ir kitoms „Google“ mobiliosioms programėlėms nesąžiningą pranašumą, nes draudžia „Android“ telefonuose gamyklose diegti kitų tiekėjų analogiškas paslaugas teikiančias programėles. „Yandex“ nesėkmingai bandė diegti savo programėles į „Android“ telefonus, pardavinėjamus Rusijos mobiliojo ryšio operatorių salonuose, tačiau pastangos nebuvo sėkmingos.

„Google“ tai nebūtų pirmas antimponopolinis tyrimas. Tačiau faktas, jog „Android“ yra atviro kodo operacinė sistema, gali smarkiai apsunkinti teisinius veiksmus prieš „Google“. Praėjusią vasarą būta gandų apie antimonopolinį tyrimą dėl „Android“ ir Europos Sąjungoje, bet kol kas nežinia, koks tų ketinimų, jei jų buvo, likimas. JAV federalinis teismas praėjusią savaitę panašius kaltinimus dėl „Android“ atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją