Šis deimantas yra tokio kalibro, kad gali kvapą užimti. Arba sukelti nevaldomą juoko protrūkį.

Svetainės adreso išbraukimas iš „Google“ rezultatų reikštų, kad nežinant tiesioginio tos svetainės adreso, į ją galima būtų patekti tik naudojantis kitų bendrovių paieškų varikliais (kurie taip pat galimai bombarduojami analogiškais prašymais). Šalinimas iš rezultatų vykdomas laikantis JAV galiojančio DMCA akto (Digital Millennium Copyright Act), kuriuo šioje šalyje ginamas autorių teisėmis apsaugotas turinys.

Organizacija iš Vokietijos „Total Wipes Music Group“ jau anksčiau yra pagarsėjusi tuo, kad bandė iš interneto pašalinti galimybes pasiekti visiškai teisėtą „Ikea“, „Walmart“ ir „Dunkin Donuts“ turinį, bet tai – visiškas niekis lyginant su naujausiais užmojais.

Pavyzdžiui, norėdami apsaugoti albumo „Cigarettes“, leidžiamo „Mona Records“, pardavimus, „Total Wipes“ nusiuntė „Google“ sąrašą svetainių, kurios, esą, pažeidžia šio albumo autorines teises. Neįtikėtina, bet šiame sąraše yra ir nuoroda į pamokymus, kaip naudotis duomenų šifravimo priemone PGP „Apple“ kompiuteriuose. Ir šių pamokymų autoriai - „Electronic Frontier Foundation“, tarptautinė skaitmeninių visuomenės teisių gynimo organizacija.

Ir net tai – tik „Total Wipes“ užmojų ledkalnio viršūnė.

Norėdami sumažinti albumo „In To The Wild – Vol.7“, išleisto įrašų bendrovės „Aborigeno Music“, piratinį siuntimąsi, „Total Wipes“ publikavo išties fantastišką „piratinių išteklių, vertų uždraudimo“, sąrašą. Sąrašas, kuriame yra net 95 skirtingi adresai, yra nė kiek nesusijęs su muzika ar jos piratavimu, o jei „Google“ tokį prašymą pripažintų teisėtu, tai internetas, jei ir nesugriūtų, tai bent jau taptų kur kas mažiau vertingu informacijos šaltiniu.

Prašymas iš paieškos rezultatų pašalinti "piratines svetaines"
„Total Wipes“ pateiktame sąraše yra nuorodos į šių bendrovių, organizacijų ar produktų svetaines: ICQ, „RedHat“, „SQLite“, „Vuze“, „LinuxMint“, „WineHQ“, „Foxit“, „Calibre“, „Kodi“/XBMC, „Skype“, „Java“, „OpenOffice“, „Gimp“, „Ubuntu“, „Python“, „TeamViewer“, „MySQL“, VLC, „Joomla“, „Z-Zip“, „RaspberryPI“, „Unity3D“, „Apache“, „MalwareBytes“, „Pidgin“, „LibreOffice“, „VMWare“, „uTorrent“, „WinSCP“, „WhatsApp“, „Evernote“, AMD, AVG, „Origin“, „TorProject“, „PHPMyAdmin“, „Nginx“, „FFmpeg“, „phpbb“, „Plex“, GNU, „WireShark“, „Dropbox“ ir „Opera“.

Visą „Total Wipes“ pageidavimų sąrašą, kuriame gausu ir kitų žinomų svetainių, galima peržvelgti čia.

Reikia pastebėti, kad ši Vokietijos organizacija panašias paraiškas „Google“ siuntinėja iš esmės kiekvieną dieną. Didžiąją jų dalį „Google“ atmeta, bet tik laiko klausimas, kada išauš diena, kai kuris nors „Google“ darbuotojas dėl neatidumo ar nuovargio palaimins vieną tokį prašymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)