Jie bus prieinami keliose Europos šalyse, taip Japonijoje ir JAV, kiek vėliau – Vokietijoje ir D. Britanijoje. Už akinius teks sumokėti apie 735 eurus.

Sony išmanieji akiniai veikia kartu su „Android“ išmaniaisiais telefonais. Jie gali rodyti pranešimus, tekstus, vaizdus lygiai taip pat, kaip ir „Google Glass“. „Sony“ akiniai sveria 77 gramus, juose yra akselerometras, giroskopas, kompasas, apšvietimo jutiklis, 3 megapikselių kamera ir mikrofonas.

Gamintojo teigimu, baterijos užteks iki 150 minučių, jei bus filmuojama su akiniuose esančia kamera. Komplektacijoje bus nuotolinio valdymo pultelis, kuriame įmontuotos kolonėlės, sensorinis valdymas ir pagrindinio įrenginio akumuliatorius.

„Sony“ akinių savininkai galės pasinaudoti kūrėjams skirtu instrumentų rinkiniu (SDK), kuris leis kurti su „SmartEyeglass“ suderinamas programėles.

Priminsime, kad išmaniųjų akinių pionierė – kompanija „Google“ – jau spėjo nutraukti „Google Glass“ projekto plėtrą: anot kompanijos atstovų, jie susidūrė su tam tikrais sunkumais, todėl viskas bus pradėta kurti iš naujo.

Ekspertų teigimu, „Sony“ bandys įšokti į gana perspektyvios rinkos – dėvimos elektronikos įrenginių – „traukinį“. Pastarosios apimtis, jei tikėti analitikų vertinimais, po 3-4 metų pasieks 112 mln. vienetų. Japonų kompanijai tai yra šansas padidinti savo pajamas ir pelną, kuris traukiasi po nesėkmės išsikovoti vietą išmaniųjų telefonų ir planšečių rinkose.