Visų pirma, T. Cookas pareiškė, kad „Apple“ laikrodis taps tikru perversmu išmaniųjų laikrodžių rinkoje, o dabar rinkoje esančius produktus „išmaniaisiais laikrodžiais“ jis net negalėtų vadinti.

„Apple“ su savo laikrodžiu ketina padaryti tai, ką padarė su grotuvu „iPod“ ar planšetiniu kompiuteriu „iPad“ – užkelti kartelę, kurios bandys siekti visi konkurentai.

Be to, „Apple“ laikrodžiai kardinaliai pakeis jų savininkų gyvenimus, todėl jie negalės apsieiti be šių mobilių įrenginių. Bent jau tokias emocijas jaučia pats T. Cookas, kasdien naudodamas „Apple Watch“.

Laikrodis supras balso komandas, pasitelkdamas firminį skaitmeninį asistentą „Siri“, o viena iš „Apple Watch“ ypatybių bus gebėjimas stebėti savininko aktyvumą ir kas valandą priminti, kad reikia atsistoti ir pajudėti.

Kiekvienos valandos pabaigoje laikrodis suvibruos, o „Apple Watch“ savininkas turės tam tikrą laiką stovėti arba judėti, kad laikrodis daugiau neprimintų apie blogas ilgo sėdėjimo pasekmes.

Anot T. Cooko, kuris rėmėsi medikų tyrimais, sėdimas gyvenimo būdas žmonėms kenkia ne ką mažiau, nei onkologiniai susirgimai. „Apple“ susirinkimuose jau galima aiškiai matyti, kas turi firminį kompanijos laikrodį – jie reguliariai atsistoja iš savo vietų.

„Apple Watch“ leis atsiskaityti už prekes ir paslaugas per mokėjimų sistemą „Apple Pay“. Kartu T. Cookas pažymėjo, kad jo kompanija nerinks duomenų apie vartotojo judėjimą, apsipirkimo įpročius bei jo sąskaitų būseną.

„Apple“ vadovas prisipažino, kad jo sąskaita jau tris kartus buvo tapusi kibernetinių atakų taikiniu, todėl jis asmeniškai supranta atsakomybę prieš vartotojus. Galiausiai pabrėžta, kad „Apple Watch“ nustebins žmones savo funkcijų gausa ir jų teikiama nauda.