Norėdamas peržiūrėti vaizdo klipą, vartotojas patenka į suklastotą tinklalapį (šiuo atveju ‒ į „Facebook“ klastotę). Įspėjame, kad, jei asmuo paspaus ant tokios vaizdo klipo nuorodos, jis gali užkrėsti savo kompiuterį kenkimo programa.

Užsikrėtimo eiga:

Naudotojas, paspaudęs nuorodą į vaizdo medžiaga, gautą iš draugų ar pažįstamų savo „Facebook“ paskyroje, nukreipiamas į suklastotą tinklalapį (angl. phishing), kuriame neva yra pateikiama vaizdinė medžiaga.

Suklastotame puslapyje naudotojui paspaudus ant siūlomo vaizdo įrašo, paprašoma įdiegti papildinį (angl. Add-on/extenion), skirtą „Google Chrome“ naršyklei, šiuo atveju – „Dark skin for Youtube“.

Po papildinio įdiegimo pasikeičia viršutinis „Facebook“ meniu (dingsta „Log out“ funkcija), dešiniajame naršyklės kampe atsiranda piktograma „Dark skin for Youtube“.

Kenkimo kodas neleidžia užeiti į papildinių (angl. extensions) skiltį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)