Šie startuoliai pernai pritraukė 46 mln. eurų investicijų, iš viso juose dirbo 405 darbuotojai, naujai per metus sukurtų darbo vietų – daugiau nei 130. Į valstybės biudžetą startuoliai 2014 metais sumokėjo per 2 mln. eurų mokesčių. 2013-aisiais į startuolius buvo investuoti 34 mln. eurų, juose dirbo per 200 žmonių, o į biudžetą sumokėti mokesčiai sudarė beveik pusę milijono eurų.

Stiklinėmis statulėlėmis VšĮ „Versli Lietuva“ pagerbė ir ryškiausiai startuolių bendruomenėje pernai sužibusias komandas.

Geriausiu metų startu pripažintas startuolis „Plague“. Šis pernai metų pabaigoje sukurtas socialinis tinklas per tris savaites užsiaugino 50 tūkst. vartotojų ratą, o per pastaruosius mėnesius apie šią kompaniją pasirodė daugiau nei 200 žinučių įvairiose žiniasklaidos priemonėse visame pasaulyje.

Trimačių (3D) žaidimų herojų modelių kūrimo ir spausdinimo platformos „Toyze“, sukurtos prieš maždaug pusmetį, vartotojai jau sukūrė daugiau nei milijoną 3D modelių. Todėl šis startuolis nugalėjo Metų proveržio nominacijoje.

Metų startuoliškiausia akademinė bendruomenė – Kauno technologijos universitetas. Ši mokymosi įstaiga 2014-aisiais parodė išskirtinį entuziazmą telkiant studentus, mokslininkus ir verslininkus bendram tikslui – Lietuvos startuolių ekosistemos plėtrai.

Metų technologinio sprendimo apdovanojimą gavo lazerius kurianti kompanija „Integrated Optics“. Prieš porą metų veiklą pradėjęs startuolis pasaulyje išgarsėjo, nes jų konstruojami lazeriai yra itin galingi, tačiau labai maži, todėl gali būti plačiai pritaikomi. „Integrated Optics“ pernai taip pat pritraukė 1,2 mln. eurų investiciją.

Metų investicija – drabužių mainų platformos „Vinted“ pernai pritraukta 20 milijonų eurų investicija iš JAV rizikos kapitalo fondo „Insight Venture Partners“. Šis startuolis iš viso yra gavęs investicijų už 25 mln. eurų.

Metų investuotojas – rizikos kapitalo fondas „Practica Capital“. Šis fondas pernai iš viso atliko 15 investicijų į Lietuvos startuolius už daugiau nei 6,5 mln. eurų.

Statulėlė už metų partnerystę įteikta trims institucijoms – rizikos kapitalo fondui „IMI“, startuolių akseleratoriui „Startup Highway“ ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“. Privataus ir viešo sektoriaus bendradarbiavimas įvertintas už žaidimų industrijos plėtrą ir žaidimų kūrėjų kompanijų iš užsienio pritraukimą į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)