Tai pripažino „Google“ finansų direktorius Patrickas Pichettas, rašo „Business Insider“.

Kalbėdamas ketvirčio ataskaitai skirtoje konferencijoje, „Google“ atstovas teigė, kad dabartinis „Google Glass“ projektas nebuvo sėkmingas, tačiau pabrėžė, kad tai nereiškia, jog bus visiškai atsisakyta tokio tipo įrenginių kūrimo ateityje.

Atsakydamas į analitikų klausimą, ar tai nereiškia, kad „Google Glass“ patyrė fiasko ir daugiau rinkoje šių akinių nepamatysime, Patrickas Pichettas teigė, kad kompanija ketina „paimti minutės pertraukėlę“, realizuojant šį projektą.

Priminsime, kad sausio mėnesį pasirodė informacija apie „Google Glass“ gamybos pristabdymą, o projekto realizavimas perduotas „Google X“ padaliniui, kuriame ir gimė minėtų akinių idėja, tačiau kuris neužsiima jų komerciniu realizavimu.

Dar anksčiau vienas iš „Google“ įkūrėjų – Sergejus Brinas – buvo pastebėtas be „Google Glass“, kurie iki tol buvo neatsiejamas jo aksesuaras. Į klausimą, kur jo akiniai, jis atsakė, kad neva užmiršo automobilyje. Jau tuomet visa tai įvertinta kaip blogas ženklas. Jei pagrindinis entuziastas juos užmiršta, ką galima pasakyti apie įrenginio naudą?

Taigi vartotojiškos „Google Glass“ versijos mes greičiausiai jau nepamatysime. Galbūt šie akiniai ir pasirodys ateityje, tačiau jau kitos formos pavidalu – kaip kontaktiniai lęšiai ar netgi kaip smegenų implantas. Tačiau ekspertai vieningi – „Google“ akinių mes daugiau nepamatysime. Jais galės džiaugtis tik dabar jau nutrauktos „Google Glass Explorer“ programos dalyviai, kurie akinius įsigijo už 1500 JAV dolerių.