Metalinis rėmelis

Puslapio „SamMobile“ teigimu, „Galaxy S6“ bus su naujo tipo korpusu, kurio priekinė ir nugarinė dalis bus padengta tvirtu stiklu, o rėmelis padarytas iš metalo. Kaip žinia, anksčiau Samsung visuotinai naudojo plastiką, taip pat dangas, imituojančias odą.

Tuo tarpu puslapis „GSMArena“ mano, kad „Samsung“ flagmane bus 4 GB darbinės atminties, nors anksčiau šaltiniai minėjo „tik“ 3 GB. Neatmetama galimybė, kad gali pasirodyti abi versijos, kartu pamatysime modifikacijų su skirtingais procesoriais – „Samsung Exynos 7420“ ir „Qualcomm Snapdragon 810“.

Oficialiame „Samsung“ puslapyje pasirodė užuominos apie išmanųjį telefoną SM-G920A. Kai kurių ekspertų teigimu, po šiuo modelio numeriu slepiasi naujasis flagmanas „Samsung Galaxy S6“. Puslapis „GSMArena“ taip pat rašo, kad rastas SM-G920A „User Agent Profile“ kodas patvirtina, kad „Galaxy S5“ pamaina gaus ekraną su 2560 х 1440 taškų raiška („Quad HD“).

Šaltinių teigimu, iš pradžių prekyboje dominuos būtent „Samsung Exynos“ platforma (santykis 8:2 arba 9:1 „Samsung“ procesoriaus naudai). Toks sprendimas priimtas dėl „Qualcomm“ procesoriaus perkaitimo problemų ir neišbaigtų tvarkyklių.

Be jau minėtų naujovių „Galaxy S6“ telefone turėtų atsirasti patobulintas pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris, kaip jau įprasta, bus integruotas į mygtuką „Home“. Pirštų atspaudo nuskaitymui užteks pridėti pirštą, kaip ir naujųjų „iPhone“ bei „iPad“ atveju. Naudojant „Galaxy S5“ reikėdavo pirštą prabraukti.

Naujas biometrinis jutiklis, anot puslapio „AppleInsider“, kur kas tiksliau ir greičiau atpažins išmaniojo telefono savininko pirštų atspaudus, nei tuo gali pasigirti „Galaxy S5“.

Bus modifikacija su abipus užlenktu ekranu

Informuoti šaltiniai, kuriuos cituoja puslapis „SamMobile“, teigia, kad kompanija „Samsung“ iš tikrųjų ruošia dvi naujojo flagmano „Galaxy S6“ versijas. Viena iš jų bus su ekranu, kuris lenktas iš abiejų šonų. Panašus sprendimas naudojamas telefone „Galaxy Note Edge“.

Naujasis modelis su iš šonų užlenktu ekranu vadinsis SM-G925, jis taps atskiru „Galaxy S6“ variantu. Koks bus jo komercinis pavadinimas, vis dar neaišku, tačiau žiniasklaida jį jau praminė „Galaxy S6 Edge“.

Ekrano kraštų užlenkimo technologijos panaudojimas reiškia, kad papildomos funkcijos bus panašios, kaip ir „Galaxy Note Edge“ atveju: čia galima patalpinti dažniausiai naudojamų programėlių piktogramas, naujienų valdiklius, finansinių tarnybų informaciją ir t.t.

Tiesa, „Galaxy S6 Edge“ turės ir keletą unikalių funkcijų: pašvietimo režimą „Glance Lighting“, kuris, gavus naujų žinučių, pašvies tik išlenktą ekrano dalį.

Naujojo telefono savininkai taip pat galės suteikti savo norimiems kontaktams patinkančias spalvas, kurias bus lengva atskirti išlenktoje ekrano dalyje. „Mobile World Congress 2015“ metu.

„Galaxy S6“ anonsas turėtų įvykti renginyje „Mobile World Congress 2015“ (Barselona, Ispanija), kuris vyks kovo 2-5 dienomis.