Sistema tiks ir tiems, kuriems kompiuteris pirmiausia reikalingas naršymui internete, dokumentų rengimui, muzikos klausymui, filmų žiūrėjimui. Tuo „Lietukas“ primena „Baltix“ platinamąjį paketą, tačiau pastarajame naudojama GNOME, o „Lietuke“ – KDE darbalaukio aplinka. „Lietuke“, kaip ir standartinėje „openSUSE“ sistemoje, rasite: „Mozilla Firefox“ interneto naršyklę; „LibreOffice“ raštinės programų rinkinį, galintį dokumentus eksportuoti .pdf formatu, palaikantį „Microsoft Office“ dokumentų formatus; GIMP paveikslėlių redagavimo programą. Papildomai įtraukti lietuvių kalbos paketai, kodekai, lietuvišką tekstą balsu skaitanti programėlė, „Skype“ pokalbių programa, „Wine“ emuliatorius „Windows“ programoms paleisti.

Jei jau mokate naudotis „Windows“ ar kuria kita kompiuteriams skirta operacine sistema, mokėsite naudotis ir „Lietuku“. Tame nieko stebuklingo! „Lietuką“ pirmą kartą paleisite demonstracinėje veiksenoje, t. y. iš diegimo laikmenos paleista sistema nepaliečia kompiuteryje esančių duomenų, o naudoja tik RAM. Jei patinka, tokią sistemą galite įsidiegti į savo kompiuterį. „Lietuką“ galite diegti ir šalia jau esamos operacinės sistemos, pvz., „Windows“; tuomet turėsite paskirti vietos naujai sistemai arba sumažindami esamus diskų skaidinius, arba bent vieną jų pašalindami. Jei esate paprastas naudotojas ir norite ne tik išbandyti, bet ir įsidiegti „Lietuką“, atsargai būtinai pasidarykite svarbių duomenų atsarginę kopiją. Įdiegti nėra sudėtinga, tereikia skaityti tai, ką matote ekrane.

Išsamesnė informacija atnaujintoje „Lietuko“ svetainėje, kurioje taip pat rasite ISO atvaizdžius rašymui į DVD arba USB laikmeną (atmintuką).