Tai leido aplenkti pagrindinį konkurentą – „Apple“ el. parduotuvę „App Store“. Mobilių programėlių skaičius šiose platformose praėjusių metų pabaigoje buvo atitinkamai 1,43 mln. ir 1,21 mln.

Trečioje vietoje su dideliu atsilikimu atsidūrė „Amazon App Store“, kurioje yra 293 tūkst. mobilių programėlių. Bet vien tik per 2014 m. IV ketvirtį jų skaičius čia išaugo net 90 procentų. „Microsoft“ el. parduotuvėje yra apie 0,5 mln. programėlių, tačiau jos į statistiką nepateko.

Trečius metus iš eilės „Android“ platformai kuriančių žmonių skaičius buvo didesnis, nei „iOS“. Šiuo metu „Google Play Store“ yra apie 400 tūkst. kūrėjų (augimas – 180 proc.), „App Store“ – apie 300 tūkst. (augimas – 160 proc.), „Amazon“ – apie 50 tūkst. (augimas – 160 proc.).

Kaip ir keletą metų iš eilės, „Google Play Store“ gali pasigirti didžiausiu parsisiunčiamų programėlių skaičiumi, tačiau „iOS“ platforma ir toliau pirmauja pagal generuojamo pelno apimtis.

Kitos kompanijos, „The Boston Consulting Group“, pateikta ataskaita rodo, kad mobilios rinkos apimtis 2014 m. buvo 3,3 trln. JAV dolerių. Šis segmentas yra pagrindinis pajamų šaltinis 6 iš 25 brangiausių pasaulio kompanijų – „Apple“, „Google“, „Facebook“, „China Mobile“, „Alibaba“ ir „Verizon“.

Tyrimas parodė, kad Kinijoje, JAV, Vokietijoje, Indijoje, P. Korėjoje ir Brazilijoje mobilios technologijos sukūrė apie 11 mln. darbo vietų. Visa tai tapo įmanoma per 2009-2013 m. laikotarpį investavus apie 1,8 trln JAV dolerių.