Bendrovė „Cgates“ yra antroji pagal dydį interneto ir televizijos paslaugų teikėja Lietuvoje, turinti daugiau nei 200 000 abonentų.

Investicinis fondas „East Capital“ jau valdo vieną didžiausių Estijos telekomunikacijų bendrovių –televizijos, interneto ir telefonijos tiekėją „Starman“. Įsigijęs kontrolinį „Cgates“ akcijų paketą, „East Capital“ įtvirtino savo pozicijas kaip pirmaujantis Baltijos šalių telekomunikacijų bendrovių akcininkas.

Lietuvoje „East Capital“ yra kelių didelių kompanijų („Pieno žvaigždės“, „City service“, „Linas Agro“, „Apranga“, „Šiaulių bankas“) akcininkas, fondui taip pat priklauso prekybos centras GO9 ir biurų pastatas „Burės“ Vilniuje.

„East Capital“ padalinio „East Capital Baltic“ vadovas ir kompanijos „Starman“ valdybos pirmininkas Gertas Tiivasas džiaugiasi, kad fondas tapo kontrolinio „Cgates“ akcijų paketo savininku: „Cgates“ yra moderni ir dinamiška Lietuvos telekomunikacijų kompanija. Mums didelį įspūdį padarė sparti „Cgates“ plėtra, plati produktų ir paslaugų pasiūla bei profesionali vadovų komanda. Fondas ketina ir toliau investuoti Baltijos šalyse, kurdamas pažangiausią telekomunikacijų grupę“.

UAB „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas savo ruožtu yra įsitikinęs, kad konsolidacija rinkoje yra itin svarbi. „Priklausydami tai pačiai šeimai, kaip ir Estijos „Starman“, galėsime savo klientams pasiūlyti dar daugiau naujų produktų, labiausiai atitinkančių jų poreikius, ir išnaudoti atsirandančią sinergiją: bendrai pirkti turinį ir vystyti technologines paslaugų platformas. Su naujo akcininko atėjimu „Cgates“ taip pat atsiveria ir naujos finansinės plėtros galimybės. Tikime, kad galėsime ir toliau plėsti teikiamų paslaugų geografiją bei gerinti paslaugų ir klientų aptarnavimo kokybę“, – sako P. Dambrauskas.

Akcijų įsigijimas vykdomas per Estijos kompaniją „Starman“ – antrinę „East Capital Explorer“ įmonę. Stokholmo NASDAQ biržoje kotiruojamą „East Capital Explorer“ valdo investicinis fondas „East Capital“. Sandoris bus baigtas gavus Lietuvos radijo ir televizijos komisijos bei Konkurencijos tarybos leidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)