RRT šiuo metu konsultuojasi su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija dėl galimų alternatyvų, kurios leistų RRT siekti tikslo - efektyviau tirti incidentus kibernetinėje erdvėje nesukeliant abejonių visuomenei dėl jų asmens privatumo, rašoma tarnybos pranešime spaudai.

RRT nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT atlieka elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimus, veiksmų koordinavimą sprendžiant incidentus, rengia rekomendacijas vartotojams ir įmonėms.

Primename, kad rašte, kuris buvo išplatintas rugsėjo viduryje visiems interneto paslaugų tiekėjams Lietuvoje, buvo reikalaujama ne vėliau kaip per tris mėnesius pradėti tarnybai teikti interneto vartotojų duomenis: siuntėjo ir gavėjo IP adresus, IP protokolus ir tipą, loginio prievado numerį ir kitus.

Į ginčą įsitraukusi Valstybinė asmens duomenų inspekcija konstatavo, kad RRT vadovo prašymas neturi prieštarauti Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui. Jame numatyta, jog asmens duomenys yra ir asmens IP adresas, todėl tarnybos reikalaujami vartotojų duomenys negali būti teikiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)