Aukcionų namai „Christie's“ numato, kad kompiuteris bus parduotas už sumą tarp 400 ir 600 tūkst. JAV dolerių, rašo theverge.com.

Pirmasis kompiuterio savininkas yra Charlesas Rickettas, kuris išrašė čekį 600 JAV dolerių sumai su prierašu „1976 metais įsigyta iš Steve'o Jobso jo tėvų garaže Los Altose“.

Aukciono namų pranešime spaudai tikinama, kad kompiuteris yra visiškai veikiantis, jis bus parduodamas kartu su originaliu (nebegaliojančiu) čekiu ir dar vienu čekiu 193 dolerių sumai, ant kurio pažymėta „Programinė įranga sukurta Steve'o Jobso 1976 metų rugpjūtį“.

Negalima atmesti galimybės, kad C. Ricketto „Apple 1“ kompiuteris bus parduotas ir už daugiau nei milijoną dolerių – nereikia pamiršti, kad praėjusį mėnesį bendrovė „The Henry Ford“ kitą, neveikiantį, tokį patį kompiuterį aukcione nusipirko net už 905 tūkst. JAV dolerių.

Aukcionas įvyks gruodžio 11 dieną. Taip pat to paties aukciono metu bus siūlomas kito „Apple“ bendraįkūrėjo Rono Wayne'o archyvas, kuriame yra „Apple 1“ instrukcijų vartotojui projektas ir „Apple II“ asmeninio kompiuterio dėžės brėžiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)