Ji tiesiog pasirodė firminėje el. parduotuvėje, tačiau panašu, kad pirmoji „Microsoft Band“ partija jau išparduota.

Ekspertų teigimu, ši informacija leidžia kalbėti apie „Microsoft“ atsargumą, pristatant rinkai sau naują produktų kategoriją. Ribota partija neleis užsigulėti sandėliuose neišparduotų dėvimos elektronikos įrenginių, ir tik pirmieji vartotojų atsiliepimai leis suprasti, kur reikia judėti toliau.

Puslapio „Fudzilla“ žurnalistai patvirtino, kad firminės „Microsoft“ mažmeninės prekybos parduotuvėse prie išmaniųjų apyrankių „Band“ buvo galima pamatyti eilių, todėl mobilūs įrenginiai buvo išparduota vos per keletą dienų.

Tikėtina, kad kompanija „Microsoft“ tiesiog neapskaičiavo debiutinės partijos dydžio, todėl didelis vartotojų susidomėjimas lėmė nemažą deficitą. Dabar belieka tik stebėti „Microsoft“ veiksmus jai naujame rinkos segmente.

Išmanioji apyrankė turi visą rinkinį jutiklių: širdies ritmą matuoja optiniu metodu, pagreitėjimą nustato, remdamasi trimis koordinatėmis, yra GPS imtuvas, apšvietimo jutiklis, UV spindulių, temperatūros jutikliai ir t.t. Vieną kartą visiškai įkrautas prietaisas dirba dvi dienas.

Toks žingsnis tampa naujausiu „Microsoft“ ėjimu skaitmeninių sveikatos priežiūros technologijų srityje po 2007 metais įsigytos medicinos duomenų registravimo įmonės „HealthVault“.

„Tai tik „Microsoft“ kelių ateinančių metų vizijos sveikatos ir sporto srityje bei dėvimųjų technologijų derinime pradžia, – nurodo bendrovė oficialiame savo pranešime. – Norime prisijungti prie išmaniųjų ir tikslingai dėvimų drabužių mados sektoriaus, o pirmąja savo tokio pobūdžio produkcija prekiauti pradedame Jungtinėse Valstijose“.

Priminsime, kad „Microsoft Band“ kaina yra 199 JAV doleriai (545 Lt be mokesčių), baterijos užteks iki 48 valandų. Deklaruojamas suderinamumas su „Windows Phone 8.1“, „iOS 7.1“ ir „Android 4.3/4.4“ operacinių sistemų versijomis. Beje, „Windows Phone“ vartotojai gali pasinaudoti balso asistentu „Cortana“ – tam apyrankėje yra įdiegtas mikrofonas.