Ligoninei priklausanti įranga į kitas, netoliese esančias ir jau baigiamas paruošti patalpas, bus pradėta perkėlinėti ateinančių metų pradžioje, kraustymosi darbai bus baigti maždaug per pusmetį.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi galėdamas paskelbti apie šį projektą. Vilnius pradeda kurti naują technologijų miestelį - „Vilnius Tech Park“. Pagrindinė projekto idėja grindžiama nūdienos tendencijomis – žaidimais, didžiaisiais duomenimis, kibernetiniu saugumu, kompiuterine grafika, socialinėmis terpėmis ir, be abejo, išmaniojo miesto koncepcija“, - sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Projekto autoriai tikisi, jog dabartinėje ligoninės teritorijoje veikla virs taip aktyviai, jog tai bus ne tik Lietuvos, bet ir regiono technologijų traukos centras, kuriame vietos ras startuoliai, pradedantieji verslai ir svečiai iš užsienio.

„Mes, savivaldybė, tik padedame pradėti projektą. Visą darbą atliks mūsų privatūs partneriai. Manau, kad tai yra puikus valstybinio ir privataus kapitalo partnerystės pavyzdys“, - sakė miesto meras.

Galutinis susitarimas dėl technologijų parko steigimo Vilniaus taryboje priimtas šios savaitės ketvirtadienį, sutartį su partneriais ketinama pasirašyti kitą savaitę. Vilniaus miestas įsipareigoja prižiūrėti parką. O visos pajamos, projekto partnerių gautos iš patalpų nuomos, bus naudojamos tik „Vilnius Tech Park“ plėtrai. Miestelyje bus ne vien biurų patalpos – ten pat bus įrengiami ir gyvenamieji plotai iš užsienio atvykstantiems svečiams.

Numatomo technologijų parko vieta - XVII a. amžiaus Lietuvos didžiojo etmono Sapiegos parkas. Bendras jame esančių pastatų plotas – 8000 kvadratinių metrų. Bet uždengus vidinius ligoninės kiemelius plotą dar galima būtų išplėsti 4000-5000 kvadratiniais metrais.

„Vietos gyventojams bus svarbu žinoti, kad parkas bus atviras visuomenei“, - sakė A. Zuokas.

Vieni iš pagrindinių šiame projekte dalyvaujančių partnerių – neseniai iš Rusijos į Lietuvą persikėlusi žaidimų kūrimo bendrovė „Game Insight“, organizavusi „Live Mobile Congress“ konferenciją.

Šios įmonės atstovas Igoris Macaniukas pasidžiaugė Vilniumi: „Tai tikrai nuostabi vieta. Radome svetingą aplinką, infrastruktūrą, be abejo, puikius žmones. Į vilnių persikėliau ir pats. Manau, Lietuva yra jauna, bet labai progresyvi talentų rinka.“

„Tikiu, kad Vilnius po kelerių metų taps Silicio slėniu ne tik Baltijos šalims, bet ir visai Europai“, - optimistiškai projekto galimybes vertino I. Macaniukas.

Startuolių akceleratoriaus „Startup Highway“ bendraįkūrėjis Darius Žakaitis tvirtino, kad projektui labai entuziastingai pritaria visi jo pagrindiniai partneriai: „Practica Capital“, „BaltCap“, „Vinted“ ir kiti. „Darome tai ne vieni ar dviese su Vilniaus meru – idėją remia bent dešimt įmonių ir įstaigų“.

D. Žakaičio teigimu, į aplinkos tvarkymą projekto partneriai ketina investuoti apie 10 milijonų litų. Planuojama, kad šiame parke per ketverius metus bus sukurta 350 naujų darbo vietų, bent 35 naujos bendrovės.

Bendrovių, norinčių tapti „Vilnius Tech Park“ naujakuriais paraiškas „Startup Highway“ priima savo svetainėje.

Paraiškas svarstys projekto partnerių komitetas, kurį sudarys apie 9 žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)