Tai – vis dar neužkariautos rinkos, kur laukia milijardas potencialių vartotojų. „Motorola Moto G“ serija (kuri taip pat priklauso „Google“) pasiūlė rimtą telefoną biudžetiniam-vidutiniam kainų segmentui, tačiau jo kaina masiniam pardavimui pvz., Indijoje dar per aukšta. Prieš kelerius metus vienas rimtesnių žingsnių ta pačia kryptimi buvo „Nokia Asha“ linijos telefonai. Na, o jei jūsų kišenėje švilpia vėjai, bet be socialinių tinklų gyventi kažkodėl negalite, yra ir dar pigesnių produktų tokių kaip „Nokia 220“, kurie suteikia galimybę naudotis internetu ir įdiegtomis socialinėmis aplikacijomis – ir vos už 29 eurus (Lietuvos ryšio operatorių salonuose jis kainuoja 150 Lt). Ir tai – rimtos korporacijos produktas.

Kinų rinkoje labai daug dėmesio skiriama vidutiniam segmentui, t.y. telefonams, kainuojantiems iki maždaug 400 Lt. Tiesa, dažnai tokie variantai turi per daug kompromisų kad juos būtų galima siūlyti rimtesnio produkto ieškančiam vakariečiui.

O galbūt girdėjote ir apie „Facebook“ planus kurti tarpgalakt… tpfu, kosmini internetą? Arba, trumpai tariant, skleisti internetą per palydovus arba lėktuvus, skraidančius maždaug 20 km aukštyje, kur ryšys galėtu pasiekti bet kurią vietą žemėje. O ką žmonės su tuo internetu veiks jei net išmaniojo neturi? Galimybės!

Pažiūrėkime kokį telefoną siūlo „Android One“ programa – 4,5 colių įstrižainės ekranas, dvi kameros, keturių branduolių procesorius, dvi SIM kortelės. Dar „Google“ įsipareigoja teikti programinius atnaujinimus dvejus metus ir siūlo telefoną iš karto su naujausia „Android 4.4“ operacinė sistemos versija. Daugiau detalių pašykštėta – pvz., ekrano raiška, tipas, baterijos talpa (žadama kad telefonas veiks visą dieną, bet tai neskamba optimistiškai). Įdomu dar ir tai, kad telefonas gaminamas su „Mediatek“ procesoriumi – vienu iš pačių populiariausių Kinijoje, tačiau kartais vertinamu dviprasmiškai ir ne itin gerai, lyginant su konkurentais.

Faktas kurį jau galima numatyti dabar – nauju telefonu „Google“ kilstelės pigių išmaniųjų telefonų kokybės kartelę į gerokai aukštesnį lygį, kaip tą padarė ir su „Moto G“ telefonu, priversdami konkurentus gerokai pasispausti. Prognozuojama išmaniojo „Android One“ telefono kaina – mažiau nei 100 dolerių, arba apie 270 Lt.