Tarptautinė teisėsaugos pareigūnų operacija, kurios metu atliktos kratos ir sulaikymai, vyko keturiose šalyse vienu metu. Be Lietuvos ir Vokietijos, operacijoje taip pat dalyvavo Belgijos ir Ukrainos pareigūnai, tiriantys nusikaltimus elektroninėje erdvėje, rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras ne kartą yra įspėjęs apie internete plintančius kompiuterinius virusus, skirtus apgaule išvilioti pinigus iš kompiuterių naudotojų, prisidengiant Lietuvos teisėsaugos įstaigų vardu.

Kompiuterinis virusas „užrakina“ užkrėstą kompiuterį, o kompiuterio naudotojui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu apie tai, kad kompiuteris užblokuotas dėl kompiuterio naudotojo neva padarytų teisės pažeidimų. Tam, kad atblokuoti kompiuterį, naudotojo prašoma sumokėti 300 Lt „baudą“, kurią sumokėti prašoma pasinaudojus „Perlo“ terminalų paslaugomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)