Tiesa, nemaža dalis informacijos yra jau pasenusi – panašu, kad informacija yra pavogta senokai, o per tą laiką nemaža dalis vartotojų savo slaptažodžius pasikeitė. „Business Insider“ pastebi, jog kai kurie slaptažodžiai yra net dešimtmečio senumo.

Nors forumo administratoriai pašalino rinkmeną, kurioje yra lygiai 4 930 000 el. pašto adresų su slaptažodžiais, spėjo kilti šiokia tokia panika – žmonės sunerimo, kad galbūt ir jų paskyros raktai viešai iškabinti internete. Laimei, buvo sukurta svetainė, kurios adresas yra „isleaked.com“, kurioje galima pasitikrinti, ar jūsų el. pašto adreso nėra išplatintame sąraše.

Šis incidentas nereiškia, jog pats „tvskit“ ir yra įsilaužėlis – panašu, jog jo pateiktas sąrašas yra anksčiau įvykdytų atskirų informacijos vagysčių duomenų rinkinys.

Jeigu nepasitikite svetaine „isleaked.com“ ir manote, jog ji gali būti panaudota kaip lengvatikių apgavystės priemonė – savo el. pašto adreso kai kuriuos simbolius galite pakeisti žvaigždutėmis – pavyzdžiui, manoadre***@gmail.com vietoje manoadresas@gmail.com. Tiesa, tokiu atveju galite gauti ir daugiau atsakymo variantų – su visais simbolių, slepiamų žvaigždutėmis, variantais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)