Neseniai „Apple“ pristatė ne vieną, o net du naujus „iPhone“ modelius – „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“. Abu šiuos modelius JAV užsisakyti galima nuo rugsėjo 12 d., o parduotuvėse jie pasirodys rugsėjo 19 d. Dar 112 valstybių, taip pat Lietuvoje prekybą numatoma pradėti iki metų pabaigos.

Tačiau „iPhone 5c“ ir „iPhone 5s“ modeliai taip pat dar pardavinėjami, o tai reiškia, kad šiuo metu galite rinktis iš keturių „iPhone“ telefonų modelių, rašo www.time.com.

1) Naujųjų modelių dizainas primena pirminį

Ar pamenate, kaip atrodė pirmasis „iPhone“ modelis? Iš pradžių „iPhone“ buvo užapvalintais korpuso kampais.

„iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ modeliai – originalios formos, tačiau ji yra vientisesnė. „Apple“ naujųjų modelių dizainą apibūdina kaip „vientisą ir besiūlį“. O telefono ekraną dengiantis grūdinto stiklo paviršius sujungtas su iš aliuminio pagaminta nugarine dalimi be apčiuopiamų perėjimų.

„Apple“ teigia, kad naujieji „iPhone“ modeliai – ploniausi: „iPhone 6“ storis siekia 0,69 cm, o „iPhone 6 Plus“ modelio storis – 0,71 cm.

2) Didesnės raiškos ekranai

Naujųjų modelių 4,7 ir 5,5colių įstrižainės ekranus „Apple“ pavadino „Retina HD“ ekranais.

„iPhone 6“ modelio ekrano raiška – 1334 x 750 taškų, o „iPhone 6 Plius“ – 1920 x 1080 taškų. Be to, naujojo „iPhone 6“ ekrano kontrastingumas – 1400:1, o „iPhone 6 Plus“ – 1300:1. Keleto pastaraisiais metai pasirodžiusių „iPhone“ modelių ekranų raiška siekė 1136 x 640 taškų, o ekrano kontrastingumas buvo 800:1.

„Apple“ teigimu, senosios programėlės naujųjų „iPhone“ modelių ekranuose atrodo puikiai – vartotojai turės galimybę tuo įsitikinti patys.

Taip pat naujasis „iPhone 6 Plus“ modelis suteikia galimybę matyti peizažinį vaizdą, todėl norėdami galite paversti telefoną ant šono ir pakeisti kai kurių tradiciškai portretiniu pavidalu pateikiamą aplikacijų vaizdą, taip padidinant jų funkcionalumą.

3) Naujųjų „iPhone“ modelių procesoriai dar spartesni

Naujieji „iPhone“ modeliai turi antrosios kartos 64 bitų „Apple“ procesorius su dviem mlrd. tranzistorių. Anot „Apple“, šio procesoriaus duomenų apdorojimo greitis 25 proc. didesnis, o grafinius duomenis jis apdoroja net 50 proc. greičiau.

4) Naujųjų modelių baterijos veikimo laikas ilgesnis

„iPhone 6 Plus“ modelio baterija didesnė, o tai suteikia 80 valandų klausymuisi, 14 valandų vaizdo įrašų peržiūrai, valandą ar dvi daugiau naršymo internete nei „iPhone 6“ ir „iPhone 5s“, iki 24 valandų pokalbiams 3G ryšiu ir 16 dienų budėjimo laiko.

5) Visi nauji technologiniai patobulinimai

Naujuosiuose „iPhone“ modeliuose rasite barometrą, 802,11ac „Wi-Fi“ belaidžio ryšio technologiją, naująjį M8 judesių koprocesorių ir turėsite galimybę skambinti panaudojant belaidžio interneto ryšį, garantuojantį aukštos kokybės skambučių užtikrinimą, jeigu mobilaus ryšio signalas silpnas.

Tačiau labiausiai džiuginančios naujovės – tai su garsu susiję „iSight“ ir „FaceTime“ vaizdo fiksavimo kamerų patobulinimai. „iSight“ turi naują, automatinį sufokusavimą pagerinantį „Focus Pixels“ jutiklį, kurį galima rasti ir auštos klasės DSLR kamerose. „Apple“ teigia, kad automatinis vaizdo sufokusavimas naujuosiuose „iPhone“ modeliuose daug greitesnis, taip pat pagerėjo vaizdo žymėjimo ir triukšmo sumažinimo funkcijos. Naujųjų „iPhone“ modelių vaizdo kameros stabilizuoja vaizdą ir identifikuoja veidus daug sėkmingiau.

Taip pat atnaujinta ir „FaceTime“ vaizdo fiksavimo kamera, todėl nuo šiol, „Apple“ teigimu, per sekundę galima bus padaryti iki 10 nuotraukų.

6) Pagaliau naujuoju „iPhone“ vienu metu galima ir kalbėti, ir apdoroti duomenis

Iki šiol geriausių „iPhone“ modelių duomenų priėmimo sparta siekė 100 Mbps trylikoje skirtingų LTE ruožų, tačiau naujųjų modelių duomenų priėmimo sparta siekia net 150 Mbps, panaudojami 20 LTE ruožų.

Kur kas svarbiau – kad telefonuose įdiegta „Voice over LTE“ (VoLTE) funkcija, suteikianti galimybę perduoti balsą LTE tinklais – paprastai balso perdavimas yra viena iš labai rimtų kliūčių, kurias turi įveikti ryšio operatoriai, vystantys LTE infrastruktūrą savo šalyje. Mūsų šalyje operatoriai yra linkę perkelti balso skambutį į 3G arba 2G tinklą. O tai reiškia, jog perjungimas trunka kelias sekundes (kitaip tariant, paskambinimas ar atsiliepimas į skambutį užtrunka), be to, pokalbio metu duomenų siuntimas sustabdomas arba pristabdomas. Naujieji „Apple“ telefonai šią kliūti peršoka – galima ir kalbėtis, ir siųstis duomenis vienu metu.

7) Atlikite mokėjimus savo naujuoju „iPhone“ telefonu

Naujoji mokėjimo telefonu paslauga „Apple Pay“ – tai galimybė atlikti mokėjimus, užsakyti mokėjimo korteles ir išrašyti čekius, pasitelkus naująsias „iPhone“ NFC antenas ir „TouchID“ pirštų atspaudų skaitytuvą, o tai reiškia, kad galėsite pervesti pinigus tiesiog prilietę „TouchID“ mygtuką. „Apple“ teigimu, „TouchID“ funkcija sujungta su „Visa“, „MasterCard“ ir American Express“ sistemomis.

Tiesa, ši atsiskaitymo sistema veikia tik kai kuriuose JAV prekybos ir pramogų tinkluose – jos atėjimo į mažesnes rinkas, tokias, kaip Lietuvos, gali tekti gerokai palaukti.

8) Daugiau vietos jūsų duomenų saugojimui

Ankstesniuose „iPhone“ modeliuose tilpdavo 16GB, 32 GB ar 64 GB duomenų. Naujųjų „iPhone“ talpos variantų tiek pat, bet jie kur kas patrauklesni – 16 GB, 64 GB ir 128 GB.

Priežastys, kodėl neverta skubėti įsigyti „iPhone 6“

1) „iPhone 6“ – tai dideli išmanieji telefonai

Nors jie ir nėra tokie absurdiškai dideli, tokie kaip 6,5 colio „Sony“ gaminamas „Xperia Z Ultra“, tačiau „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ yra tikrai gana dideli „iPhone“ gerbėjams, kurie dabar įpratę prie nuosaikaus dydžio, grakščių ir nedidelio storio išmaniųjų aparatų.

Jeigu tokie planšetėms dydžiui beveik nenusileidžiantys telefonai jums ne prie širdies (arba nežavi pati planšetinio kompiuterio ir telefono hibrido idėja), naujausio „iPhone“ galbūt ir neužsisakysite – bent jau kol kas.

2) Didysis „Apple“ telefonas – brangesnis

„iPhone 6“ modelio apatinė kainos riba, pasirašant įprastą dvejų metų sutartį, JAV yra 199 doleriai (533 Lt) – tiek pat, kiek ir ankstesni „iPhone“ netrukus po pristatymo, o kiekvienas atminties padidinimo žingsnis, kaip ir anksčiau, kainą padidins 100 JAV dolerių. Tačiau 16 GB „iPhone 6 Plus“ – telefonas, kuriuo neabejotinai susidomės didžiausi šio gamintojo gerbėjai (ko vertas vien 5,5colių įstrižainės ekranas) – kainuos mažiausiai 299 dolerius (800 Lt), pasirašant dvejų metų sutartį. Tuo tarpu senesnieji „iPhone 5s“ ir „iPhone 5c“ atpigo po 100 dolerių kiekvienoje pozicijoje.

3) Procesoriaus ir ekrano taškų pinklės

Turėkite omenyje, kad didžioji dalis A8 procesoriaus galios išmaniajame telefone „iPhone 6“ naudojama animuojant papildomus pikselius, kurių abiejuose „iPhone“ flagmanuose yra daugiau nei ankstesnės kartos telefonuose. Praktiškai tai reiškia, kad „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ telefonuose įdiegti žaidimai atrodys beveik lygiai taip pat, kaip ir žaidimai, kuriuos žaidėte kituose 64 bitų architektūros procesorių įrenginiuose su „iOS“ sistema. Todėl stebuklų dėl A8 procesoriaus tikėtis neverta.

Taip pat nesileiskite apkvailinami teiginių, esą žaidžiant žaidimus su „iPhone 6 Plus“ galėsite džiaugtis geresne raiška nei naujos kartos konsolėse. Taip nebus.

4) Norite „Apple Watch“, tačiau nenorite naujo „iPhone“

„Apple Watch“, kuriam reikalingas „iPhone 6“, kainuoja nuo 349 dolerių. Taigi, jeigu norite įsigyti ir naują „iPhone 6“ ar netgi „iPhone 6 Plus“, ir „Apple Watch“, piniginę teks kaip reikiant paploninti.

Gera žinia: Jeigu turite „iPhone 5“, „iPhone 5s“ ar „iPhone 5c“, „Apple Watch“ kuo puikiausiai prie jo tiks – kai tik pasirodys prekyboje, kaip žadama, „2015 metų pradžioje“.

5) Mobilaus atsiskaitymo paslauga „Apple Pay“

„Apple“ visai neseniai pateko į nemalonų skandalą – programišiai iš „iCloud“ duomenų talpyklų pavogė kelių garsių žmonių fotografijų. Kaip tai galėjo nutikti ir kas dėl to kaltas? Tai - klausimas, į kurį konkretaus atsakymo dar nėra. Kad ir kaip ten bebūtų, žala kompanijos geram vardui padaryta, vartotojų pasitikėjimas ja susvyravo.

„Apple“ teiginys, esą „Apple Pay“ bus saugesnis atsiskaitymo būdas nei mokėjimo kortelės jūsų piniginėje, nėra laužtas iš piršto. Tačiau tuo dar reikia įsitikinti praktikoje. Jeigu laukiate įvertinimo iš patyrusių ir patikimų saugos bendrovių, ar ši paslauga tikrai verta dėmesio, neskubėkite priimti sprendimų – ir atidėkite šią „iPhone 6“ pritaikytą paslaugą į šalį.

6) Dar nesibaigė jūsų sutartis

Greičiausiai yra nemažai tokių, kurių terminuota sutartis su ryšio operatoriumi po „iPhone5s“ ar „iPhone 5c“ įsigijimo dar nesibaigė, todėl naujų „Apple“ produktų derėtų luktelėti. Ar ryžtumėtės mokėti gerokai didesnę kainą vien už tai, kad būtumėte „kaip visi“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)