„Galaxy Note 4“ pristatymas nebuvo siurprizas – visi jau tikėjosi prieš metus pristatyto „Galaxy Note 3“ papildymo. Ir nors vertinant visuomenės susidomėjimą „Galaxy Note Edge“ tikriausiai bus labiau aptarinėjamas įrenginys, labiau tradicinis „planšetofonas“ veikiausiai susilauks daugiau piniginę atverti pasiryžusių žmonių dėmesio.

Technologijų ir komponentų požiūriu kuriant „Note 4“ „Samsung“ nedarė jokių kompromisų: jame – ir pats geriausias šios įmonės gaminamas ekranas, ir pats greičiausias procesorius, ir puiki kamera, ir atnaujinta programinė įranga, ir pirštų atspaudų skaitytuvas, rašo theverge.com.

"Samsung Galaxy Note 4" išmanusis telefonas
Svarbus „Note 4“ dizaino pokytis – įrenginį juosiantis kokybiškas metalo rėmelis (nugarėlė išliko polimerinė, su odos tekstūra). Bet jeigu šalia „Note4“ padėtumėte pernykštį „Note 3“ ir pažiūrėtumėte iš priekio, veikiausiai šių įrenginių neatskirtumėte. Nebent jūsų rega yra tokia aštri, kad sugebėtumėte atskirti pernykštį „Full HD“ (1960 x 1080 taškų) raiškos ekraną nuo „Quad HD“ (2560 x 1440 taškų) raiškos „Super AMOLED“ technologijos ekrano (juolab, kad įstrižainė visiškai nepasikeitė – liko tie patys 5,7 colio). Tiesa, „Samsung“ nėra pirmieji, pasiūlę tokį ekraną telefone – juos aplenkę „Optimus G3“ įrenginį pasiūlę didžiausi konkurentai iš tos pačios šalies – LG.

Telefono širdis – arba 4, arba 8 branduolių (priklausomai nuo rinkos) procesorius, 3 GB darbinės atminties ir 32 GB vidinės atminties, su galimybe ją išplėsti „microSD“ kortele. Atsisakyta pernykštės „microUSB 3.0“ jungties – grįžta prie mažesnės „microUSB 2.0“ jungties. Nepaisant mažesnės ir senesnės jungties, tikinama, jog 3220 mAh baterija nuo 0 iki 50 proc. įkraunama vos per 30 minučių.

Telefone yra 16 MP galinė kamera su optinio vaizdo stabilizavimo sistema – ją į savo įrangą „Samsung“ sumontavo pirmąkart. Patobulėjo ir priekinė kamera „asmenukėms“ - padidinta jos raiška, pagerinta nuotraukų kokybė prastesnio apšvietimo sąlygomis.

Kalbant apie programinę įrangą, „Note 4“ vartotojus pasieks su „Android 4.4.4 KitKat“ versija, užmaskuota įprastine „Samsung“ vartotojo sąsaja. Tarp korėjiečių sukurtų programinių patobulinimų – galimybė turėti dirbti su keliomis programomis vienu metu ne tik per „Dual-screen“ technologiją, bet ir atidarant mažus langelius virš kitų programų.

Įdomesnioji šio trečiadienio „Samsung“ naujiena - „Galaxy Note Edge“, kuris prieš pusantrų metų pirmą kartą parodytas publikai 2013 metais, Las Vegase, JAV vykusioje parodoje CES. Vertinant grynai iš techninių charakteristikų pusės, tai yra labai artimas „Note 4“ giminaitis: ta pati kamera, toks pats pulso matuoklis, tokia pati nugarėlės danga, panašus šoninis rėmelis, toks pats procesorius ir tokie patys atminties kiekiai. Ekrano raiška, kaip ir „Note 4“ atveju, yra „Quad HD“, tik įstrižainė yra 0,1 colio mažesnė. Programinė įranga taip pat labai panaši.

Bet nepaisant šių panašumų, „Note Edge“ nuo „Note 4“ atskirsite labai nesunkiai – pirmojo įrenginio dešinysis ekrano kraštas tarsi užlinkta ant briaunos ir beveik visą ją apgaubia. Tiesa, tai reiškia, jog kairiarankiams šis telefonas bus visiškai netinkamas.

Pagrindinis ekrano plotas nuo šoninės briaunos atskirtas programiškai – jie veikia tarsi nepriklausomai. Briaunos juostelėje didžiąją dalį matysite pačių populiariausių programėlių piktogramas, tačiau šį vaizdą gali pakeisti „vidžetai“, rodantys kiek žingsnių nuėjote ar kitokią informaciją, kuriai nereikia daug vietos. Kai kurioms programėlėms ekrano briauna veikia tarsi meniu juosta.

Ar toks neįprastos formos telefonas bus priimtinas vartotojams? Sužinosime tai po kelių mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)