Samsung įrenginiuose „Nokia HERE“ galės veikti be interneto ryšio, tam reikalui bus naudojamas tik GPS, kuris leis orientuotis vietovėje, atlikti geografinę paiešką. „Nokia“ žemėlapiai apima 200 pasaulio šalių, pusėje iš jų prieinama „Nokia“ navigacinė tarnyba.

Atliekant paiešką, vartotojui bus pasufleruojama, kaip pasiekti norimą vietą automobiliu, pėsčiomis arba viešuoju transportu. Jei yra internetinis ryšys, keliaujantys automobiliu realiu laiku gaus informaciją apie situaciją keliuose (kelio darbus, spūstis ir t.t.).

Palaikoma integracija su tarnyba „Glympse“, kuri leidžia savo draugams ir pažįstamiems pranešti apie savo buvimo vietą. Vartotojas žalia piktograma pažymi savo buvimo vietą žemėlapyje, o gavėjas visą informaciją gauna el. paštu arba SMS žinutės pavidalu.

Šiuo metu testuojamas HERE režimas, kuris suderinamas su programėle „Samsung Car Mode“, kuri skirta specialiai automobilių vairuotojams. Neseniai pristatytuose laikrodžiuose „Samsung Gear S“ kartografinė tarnyba HERE veiks kartu su programėle „Navigator“.

Specialistų teigimu, panašūs žingsniai leidžia kompanijai „Samsung“ sumažinti savo priklausomybę nuo „Google“ tarnybų. Kiek anksčiau pradėta ieškoti pamainos operacinei sistemai „Android“ – ja turėtų tapti „Tizen“, tuo tarpu dabar rasta alternatyva žemėlapiams „Google Maps“.