„Google“ sandorio neužbaigė dėl to, kad įmonės viduje kilo susirūpinimas, kad šis įsigijimas padidins antimonopolinių tyrimų riziką, rašo forbes.com. Mat šiai įmonei jau priklauso „Youtube“ - pati didžiausia pasaulyje vaizdo įrašų svetainė, kuri tiesiogiai konkuruoja su „Twitch“ dėl žaidimų vaizdo transliacijų.

„Forbes“ šaltinių teigimu, viena iš priežasčių, dėl kurių nutrūko „Twitch“ ir „Google“ derybos – nepavyko sutarti dėl sumos, kurią pirkėjai turėtų išmokėti „Twitch“ savininkams tuo atveju, jeigu sandorio neleistų vykdyti valdžios įstaigos.

Tiesa, nei „Twitch“, nei „Google“ atstovai patys oficialiai nepatvirtino, kad vyko įsigijimo derybos ir nekomentavo jų nutraukimo fakto.

Tuo tarpu „Amazon“ dar nėra pagarsėjusi kitų įmonių įsigijimais už dideles sumas, taigi, šis pirkinys yra pats didžiausias per 20 metų siekiančią Jeffo Bezoso vadovaujamos bendrovės istoriją. Ankstesnis didžiausias įsigijimas buvo bendrovė „Zapos“, kurią „Amazon“ 2009 m. liepą įsigijo už 850 mln. dolerių. Tikimasi, kad sandoris su „Twitch“ bus užbaigtas dar šiemet. Svarstoma, jog galutinė įsigijimo kaina su priedais gali pasiekti 1,1 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu „Google“ jau ne pirmą kartą praleido galimybę įsigyti gana populiarią bendrovę: jie ketino įsigyti „WhatsApp“, kurią šių metų vasarį už 19 mlrd. dolerių nupirko „Facebook“, o liepą „Wall Street Journal“ rašė, kad būta ketinimų už 5 mlrd. dolerių pirkti „Spotify“, tačiau pastarajai bendrovei neįtiko galutinė kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)