„Bitė Lietuva“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad tradicinis išmaniojo telefono naudotojas – 18-35 metų, turintis aukštąjį išsilavinimą ir per mėnesį uždirbantis daugiau nei 1,5 tūkst. litų. Jis/ji – greičiausiai nevedęs ir gyvenantis viename iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Neišmaniųjų telefonų naudotojo portretas visai kitoks: 46 m. arba vyresnis, sukūręs šeimą, dažniau –moteris, o tokio vartotojo namų ūkio pajamos vienam nariui yra mažesnės nei 1 tūkst. litų. Taip pat jis greičiausiai gyvena kaimo vietovėje ar mažesniame mieste. Neišmanūs telefonai populiaresni ir tarp pensininkų, o specialistai bei darbininkai naudoja tiek išmaniuosiuos, tiek paprastus telefonus.

„Kaip matome skirtumai tarp šių dviejų grupių – žymūs.  Tačiau nemanome, kad mažesnių miestų gyventojams mažiau aktuali galimybė skaityti telefone naujienas, matyti orų prognozes, bendrauti socialiniuose tinkluose. Tiesiog operatoriai skiria didesnį dėmesį didžiųjų miestų gyventojams – ten plačia tinklą, įkuria naujus salonus, orientuoja rinkodaros veiksmus.

Atnaujinę „Bitės išmaniųjų mokyklą“ ir pradėję su ja keliauti po įvairius Lietuvos regionus sieksime supažindinti ir rajonų gyventojus su išmaniųjų telefonų ir mobiliojo interneto nauda. Naujoji „Bitės” mobiliojo interneto kainodara ir interneto telefone planas „Lankstus“ taip pat labiau pritaikyti regiono vartotojams, nes nereikia sukti galvos apie megabaitus ir gigabaitus, bijoti neprognozuojamų sąskaitų. Nuo šiol kaina prisitaiko prie kiekvieno vartotojo, o apie išlaidas klientai informuojami nuolat”, – sako Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Dažniausiai savo išmanųjį telefoną Lietuvos gyventojai, be tradicinių skambinimo ir SMS funkcijų, naudoja naršyti po interneto puslapius (67%), tikrinti el. paštą (55%), bendrauti socialiniuose tinkluose (42%).

Tiesa, beveik ketvirtadalis (24%) savo išmaniuoju telefonu tik skambina ar rašo žinutes, o tarp vyresnių naudotojų (46 m. ir daugiau) ši dalis išauga net iki 70 procentų.

„Spinter tyrimai“ balandžio 23-29 dienomis atliko reprezentatyvų Lietuvos gyventojų tyrimą. Jo metu buvo apklausti 1003 respondentai visoje šalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)