Puslapis EETimes teigia, kad „agrarinė tema“ tarpu finansinių bėdų prispaustų japonų puslaidininkių gamintojų yra labai populiari. Pavyzdžiui, kompanijos „Fujitsu“ ir „Toshiba“ ketina nepanaudotus „švarius kambarius“ (plačiau apie juos galite perskaityti čia), kuriuose anksčiau buvo gaminamos mikroschemos, panaudoti salotų ir kitų daržovių auginimui.

Dirbtinio apšvietimo ir kondicionavimo sistemos leis augalams suteikti viską, kas jiems reikalinga, tuo tarpu oro valymo sistema leis augalus apsaugoti nuo ligų. Tokiomis sąlygomis auginamų salotų lapai, pavyzdžiui, turės mažesnį kalio kiekį, kartu juose bus daugiau polifenolų ir vitamino C.

Pastaroji produkcija turėtų patraukti savo sveikata ir maisto racionu besirūpinančius žmones. Tiesa, likimo ironija – viena iš „Fujitsu“ „daržovinių“ gamyklų yra Fukušimos prefektūroje, kuri 2011 m. nukentėjo nuo atominės elektrinės avarijos padarinių.

Kompanija „Toshiba“ jau šią vasarą ketina pradėti tiekti „švariuose kambariuose“ išaugintas daržoves japonų rinkai. Be to, ruošiamasi pastatyti naują, atskirą korpusą ir taip gamybą išplėsti. Be to, kompanija ketina uždirbti iš firminių automatinių sistemų, skirtų daržovių ir vaisių auginimui.