Nors tokios saugumo skylės niekada nėra džiugi naujiena – ypač žinant, kad net ketvirtis visų pasaulio internautų, „StatCounter“ duomenimis, naudojasi kokia nors „Internet Explorer“ versija, galima tikėtis, kad programinės įrangos korporacija netrukus parengs atnaujinimą, kuris šią skylę užlopys, o atnaujinimai bus skirti visoms palaikomų operacinių sistemų versijoms. Kitaip tariant, viena iki šiol populiariausių sistemų - „Windows XP“, kuria iki šiol naudojasi taip pat apie ketvirtį visų internautų, tačiau nuo balandžio 8 d. nebepalaikoma – tampa itin nesaugia, rašo theverge.com.

Tai yra pirma rimta paskelbta su „Microsoft“ programine įranga susijusi saugumo spraga po balandžio 8 dienos – ir ji puikiai iliustruoja technologijų ekspertų bendruomenės baimes, jog ateityje „Windows XP“ vartotojai taps vis labiau pažeidžiami bei kad laikas šios pasenusios sistemos atsisakyti ir pereiti prie naujesnių produktų.

Šią saugumo spragą aptikusi bendrovė „FireEye“ tikina, jog turi įrodymų, kad jau egzistuoja aktyvios svetainės, viliojančios „Internet Explorer“ 9-11 versijas ir „Adobe Flash“ naudojančius internautus bei pasinaudojančios būtent šia spraga siekiant gauti neleistiną prieigą prie svetimo kompiuterio. Kol kas „Internet Explorer“ vartotojai, nepriklausomai nuo naudojamos operacinės sistemos, turi tik keletą būtų jaustis saugesniais. Paprasčiausias jų – bent laikinai pasinaudoti kitokia interneto naršykle (pavyzdžiui, „Chrome“ ar „Firefox“). Bet jeigu „Internet Explorer“ atsisakyti niekaip negalite, „Microsoft“ publikavo sudėtingesnes instrukcijas bei patarimų rinkinį, padėsiantį jaustis bent kiek saugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)