Kompiuterinis virusas „užrakina“ užkrėstą kompiuterį, o kompiuterio vartotojui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu apie tai, kad kompiuteris užblokuotas dėl kompiuterio vartotojo neva padarytų teisės pažeidimų. Tam, kad būtų panaikintas kompiuterio užblokavimas, vartotojo prašoma sumokėti 300 litų „baudą“, kurią sumokėti prašoma pasinaudojus loterijos „Perlas“ terminalų paslaugomis.

Kriminalinės policijos biuras įspėja gyventojus: tokie atvejai yra pasikėsinimas sukčiauti. Pervedinėti pinigų sukčiams jokiu būdu negalima, o pastebėjus tokius atvejus apie juos prašoma pranešti Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybai telefonu (8 5) 271 9613, 271 9820 arba elektroniniu paštu cyberpolice@policija.lt.

Policijos svetainėje pateiktas užblokuoto kompiuterio ekrano vaizdas atskleidžia, jog virusą, bauginantį, kad už pornografijos žiūrėjimą gresia 5-11 metų belangės (kurios galima išvengti susimokėjus 300 litų „baudą“), kūrė ne tik moraliai nedaug išsivystę, bet ir gramatikos neišmanantys piliečiai.

Aukštesnės kokybės virusu užkrėsto kompiuterio ekrano vaizdą galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)