Konkursą surengė Lietuvos kompiuterininkų sąjunga kartu su lt srities vardų registravimo tarnyba „Domreg.lt“, Valstybine lietuvių kalbos komisija ir asociacija „Infobalt“. Balsavime dalyvavo 1435 svetainės „Delfi“ lankytojai. Išvardysime daugiausia balsų surinkusių vardų dešimtuką (skliaustuose – balsų skaičius):

1. klaužada.lt (162);
2. žvaigždutė.lt (156);
3. žalgiris.lt (134);
4. ližė.lt (119);
5. užačiū (104);
6. braškės (98);
7. aštriai (91);
8. dešra (74);
9. kupolė (71);
10. meškėnas (71).

Gražiausio vardo titulą pelnė daugiausia balsų surinkęs „klaužada“. Sveikiname šios svetainės šeimininką. Aplankykime svetainę – gražus ne tik jos vardas, bet ir turinys.

Ir dar viena gera žinia – suaktyvėjo vardų su savitomis lietuviškomis raidėms registravimas. Per penkias šios savaitės dienas užregistruoti 46 nauji vardai. Gal tam turėjo įtakos ir šis konkursas. Vadinasi, bus galima skelbti panašų konkursą kitais metais – rinkti bus iš ko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)