Konkurencijos taryba š.m. vasario 19 d. gavo UAB „Eurocom“ ir UAB „Bitė Lietuva“ skundą (toliau – Pareiškėjai) dėl galimai klaidinančios UAB „Tele2“ reklamos. Pareiškėjų nuomone, UAB „Tele2“ reklama pažeidė Reklamos įstatymo 6 straipsnyje numatytus lyginamosios reklamos leistinumo kriterijus ir galimai klaidino vartotojus.

Konkurencijos taryba įvertino visų įmonių pateiktą informaciją bei argumentus ir, vadovaudamasi Reklamos įstatymo 25 straipsnio 7 dalimi dėl veiklos prioriteto, nutarė tyrimo nepradėti. Konkurencijos tarybos nuomone, šiuo atveju galimas komercinę veiklą vykdančių subjektų interesų pažeidimas nereiškia vartotojų teisių ir jų teisėtų interesų pažeidimo. Be to, Pareiškėjai niekaip nepagrindė, kodėl apie „Bitės grupę“ reklamoje pateikiama informacija, net jei ji būtų klaidinanti ar neleidžiama lyginamoji reklama, galėtų paveikti vartotojų ekonominį elgesį ir tuo reikšmingai pažeisti jų teises ir teisėtus interesus, rašoma Konkurencijos tarybos pranešime.

Konkurencijos tarybos ekspertai vertindami, ar nagrinėjimo procedūra atitinka veiklos prioritetą, vadovaujasi įtakos veiksmingai vartotojų teisių ir teisėtų interesų apsaugai, strateginės reikšmės bei racionalaus išteklių naudojimo principais.

Vien tik per š. m. kovo mėnesį Konkurencijos taryba gavo 22 pranešimus dėl galimai klaidinančios reklamos ir išsiuntė 13 įspėjimų reklamos davėjams, siūlydama pakeisti arba nutraukti galimai klaidinančią reklamą. Šiuo metu Konkurencijos tarybos ekspertai atlieka 5 tyrimus dėl galimai klaidinančios reklamos.

„Eurocom“ vasario 18 d. skelbė, kad kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl „Tele2“ reklamos, kuria neva menkinamas prekės ženklo „Labas kontraktas“ įvaizdis ir daroma neatitaisoma žala bendrovei. „Eurocom“ vadovas Aurimas Kapočius tikino, kad santykius tarp verslo bendrovių reikia aiškintis teisėtais būdais, o ne taip, kaip tai daro „Tele2“.

100 proc. „Eurocom“ akcijų priklauso bendrovei „Bitė Lietuva“.

„Mūsų tikslas buvo apginti vartotojus. Mes juos apgynėme ir džiaugiamės, jog Konkurencijos tarnyba patvirtino, kad nepažeidėme vartotojų teisių.“, - sprendimą įvertino „Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

„Eurocom“ vadovas A. Kapočius šiuo Konkurencijos tarybos sprendimu patenkintas nebuvo: „Mes gerbiame Konkurencijos tarybos nuomonę, tačiau su ja nesutinkame ir manome, kad įstatymai buvo pažeisti“. Jis pridūrė, kad tolesnių veiksmų galimybės bus svarstomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)