Ir nors gana sudėtingu rankiniu būdu šiuos atnaujinimus galima įsidiegti jau dabar (instrukcijas rasite čia), rekomenduojame luktelėti iki balandžio 8 dienos, kuomet atnaujinimas bus vykdomas oficialiai ir automatizuotai.

Kaip tikino „Microsoft Lietuva“ programuotojas ir technologijų evangelikas Tautvydas Dagys, pastarasis atnaujinimas nėra revoliucinis, tačiau jis sistemą gerokai patobulina.

„Turbūt daugiausiai atnaujinimų pasirodo vartotojams kurie ir toliau dirba su klaviatūra bei pele ir neturi lietimui jautraus ekrano. Pirmas dalykas, kurio visi laukėme – tai galimybė kompiuteriui užsikrauti tiesiai į darbastalio režimą ir iškart patekti prie savo kasdieninių darbų“, - sakė T. Dagys

Antra svarbi naujovė – galimybė ir „Modern“ stiliaus programas prisegti prie užduočių juostos ekrano apačioje.

Trečias patobulinimas - „Modern“ stiliaus programose pelę nuvedus iki ekrano viršaus, nusileidžia tradicinė programos valdymo juostelė su galimybe programą uždaryti. Pasak T. Dagio, tokiu būdu ilgalaikiams „Windows“ vartotojams grąžinama įprastinė programų išjungimo galimybė. Tačiau neišnyksta ir uždarymo pirštu perbraukiant ekraną žemyn galimybė.

Ketvirta naujovė - „Modern“ sąsajoje ties programėlės piktograma paspaudus dešinį pelės mygtuką kontekstinis meniu atsidarys ne ekrano apačioje, kaip iki šiol, o prie pat pelės žymeklio, kaip įprasta tradicinėje „Windows“ aplinkoje. Valdant kompiuterį per lietimui jautrų ekraną šis pakeitimas negalioja.

Penktas pakeitimas – užduočių juosta ekrano apačioje gali būti matoma ir naudojant „Modern“ stiliaus programas – taip palengvinamas junginėjimasis tarp skirtingų programų pelės ir klaviatūros naudotojams.

Bene labiausiai pastebimas pakeitimas - „Modern“ sąsajos viršutiniame dešiniame kampe atsiranda nepasislepiantys paieškos ir kompiuterio išjungimo mygtukai.

Taip pat patobulintas vartotojo informavimas apie naujas programėles – „Modern“ sąsajos ekrano apačioje rodomas įdiegtų, bet nenaudotų programų kiekis, o paspaudus ant šios nuorodos vartotojas lengvai mato, kurios programos yra neseniai įdiegtos.

Atnaujintoje sistemoje bus ir „Internet Explorer 11“ naršyklė, turinti tikrai šaunią skaitymo režimo funkciją: naršyklei nustačius, kad atsivertėte puslapį, kuriame dominuoja tekstas, bus suteikiama galimybė perjungti vaizdą į skaitymo režimą, kuris išplečia matomą tekstą per visą ekraną ir paslepia reklamas.

Tautvydas Dagys
Be to, naujoji naršyklės versija sinchronizuojasi tarp visų įrenginių, kuriuose vartotojas registravosi per savo „Microsoft“ paskyrą.

Sumažinti ir atnaujintos operacinės sistemos techniniai reikalavimai – dabar ji sėkmingai veiks ir įrenginiuose su bent 1 GB darbinės atminties bei bent 16 GB nuolatinės atminties.

Pasak T. Dagio, programuotojams tikriausiai svarbu bus tai, kad nuo šiol programėlės visoms „Windows“ sistemoms - „Windows Phone 8.1“, „Windows 8.1“ ir „Windows RT“ bus universalios, kitaip tariant, jų nereikės specialiai pritaikyti kiekvienai sistemai. O tų programėlių naudotojams bus malonu tai, jog nusipirkę programėlę telefone jie nebus verčiami antrąkart už ją mokėti ir kompiuteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)