Š. m. sausio 1 d. srityje lt buvo 1587 registruoti vardai, turintys savitųjų lietuvių kalbos abėcėlės raidžių, kas sudaro apie 0,99 proc. visų šioje srityje registruotų.

Lietuviškų vardų registravimo geografija palaipsniui plėtėsi ir į kitas interneto sritis: eu, info, net, org ir kt.

Internetiniai adresai yra vieši užrašai virtualioje erdvėje. „Žemiškoje“ erdvėje privalu gyvenviečių ir gatvių pavadinimus rašyti lietuviškai ir taisyklingai. Virtualioje erdvėje jie dar ne visada, netgi ne retai, būna lietuviški ir taisyklingi. Virtualioji erdvė jau tapo mūsų gyvenimo dalimi. Laikas įprasti taisyklingai lietuviškai vadinti ir jos „gyvenvietes“, „gatves“.

Deja, daugelis svetainių savininkų dar nepasinaudoja interneto teikiamomis galimybėmis ir dėl to dažnai matome tinklalapių adresus su netaisyklingais arba ir ne lietuviškais vardais.

Siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į galimybę internetiniuose adresuose vartoti visas lietuvių kalbos abėcėlės raides ir paskatinti jų vartojimą, Lietuvos kompiuterininkų sąjunga, kartu su Domreg.lt, Valstybine lietuvių kalbos komisija ir asociacija „Infobalt“, skelbia gražiausio interneto srities vardo rinkimą. Ši septynių asmenų iniciatyvinė grupė atrinko 21 kandidatą ir pateikia Jūsų balsavimui.

Daugiausia balsų surinkusio internetinio adreso autorius numatome apdovanoti suvenyru ir atminimo raštu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)