„Google“ publikavo du vaizdo įrašus, kuriais demonstruoja, kaip atrodys laikrodžio vartotojo sąsaja. Be to, „Motorola“ ir LG jau pristatė pirmuosius laikrodžius su „Android Wear“ sistema, rašo „The Verge“.

Paviešintos kelios esminės naujos sistemos funkcijos. Be jokios abejonės, naujoji sistema yra smarkiai orientuota į sportavimą. Pasak „Google“, bėgikams, ėjikams ar dviratininkams dėvimi įrenginiai su jų sistema suteiks galimybę žinoti judėjimo greitį tą akimirką, nuotolį nuo pradinio judėjimo taško, laiką. Savaime suprantama, tai reiškia, jog įrenginiuose bus ir „Google Maps“ žemėlapių bei navigacijos programa, padėsianti rasti kelią.

Taip pat laikrodžiuose bus ir „Google Now“ funkcija. Tai reiškia, kad laikrodžius pasieks automatiniai pasyvūs priminimai – apie orus, numatomą kelionės iki darbo trukmę ir panašiai. Laikrodžius bus galima sinchronizuoti su „Android“ telefonais, todėl į laikrodį bus galima gauti visus pranešimus, kurie atkeliauja į telefoną.

Su dėvimais įrenginiais bus galima bendrauti ir balsu, visai, kaip su „Google Glass“ išmaniaisiais akiniais – tereikės komandą pradėti nuo frazės „OK Google“.

„Google“ taip pat stengiasi, kad laikrodžiai su jų operacine sistema būtų patrauklūs estetiškai: vėliau šiais metais savo gaminių su „Google“ sistema turėtų pasiūlyti „Fossil“ ir kiti madingų laikrodžių gamintojai. Be abejo, palaikomi ryšiai ir su senais partneriais išmaniųjų įrenginių gamybos srityje - „Samsung“, HTC, „Asus“, „Motorola“. Pirmasis LG laikrodis su „Google Wear“ vadinsis „G Watch“, jis kuriamas bendradarbiaujant su „Google“ tokiais pačiais pagrindais, kaip ir kuriant „Nexus“ serijos įrenginius.

Daugiau informacijos apie „Android Wear“ kūrėjai turėtų paskelbti per „Google I/O“ konferenciją, vyksiančią birželio 25-26 dienomis. Itin įdomu – kaip šią sistemą „Google“ ketina pritaikyti kitoms dėvimų kompiuterių formoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)