„Kinų kompanijos sudaro apie 70-80 proc. mūsų užsieninių interneto investicijų paketo. Didžioji investicijų dalis tenka JD.com, „Alibaba“ ir kitoms įmonėms su puikiu potencialu“, - sakė A. Usmanovo turtą valdančios bendrovės „USM Advisors LLC“ vadovas Ivanas Strešinskis.

„Bloomberg“ milijardierių indeksas teigia, kad 60 metų sulaukęs A. Usmanovas, turtus susikrovęs iš bendrovės „Metalloinvest Holding“, yra turtingiausias žmogus Rusijoje praėjusiais metais jis prisipirko „Apple“ akcijų už 100 mln. JAV dolerių, o neseniai jas pardavė. Milijardierius pamažu pardavinėja ir turimas „Facebook“ akcijas, sakė I. Strešinskis.

„Tikimės, kad mūsų investicijos į Kinijos interneto bendroves duos tokį patį ir net geresnį pelną, nei JAV bendrovės“, - sakė milijardieriaus atstovas.

Praėjusį mėnesį, paskelbus apie stiprų pardavimų augimą, „Alibaba“ vertė išaugo iki maždaug 153 mlrd. JAV dolerių. JD.com vertė yra apie 20 mlrd. JAV dolerių. Abi jos ketina greitu metu pateikti pirminį viešą siūlymą (IPO) JAV biržoms.

Nuo 2013 metų gegužės, kuomet A. Usmanovas įsigijo „Apple“ akcijų, jų vertė išaugo maždaug 23 procentais. 10 proc. „Facebook“ akcijų A. Usmanovas su partneriu įsigijo dar tada, kai šios įmonės vertė buvo nuo 6 iki 10 mlrd. JAV dolerių – milijardieriaus valdomas fondas M. Zuckerbergą parduoti akcijas įtikino pažadu atsisakyti akcijų suteikiamų balsavimo teisių. Dalį šių akcijų A. Usmanovas pardavė „Facebook“ pirminio viešo siūlymo metu – tuo metu įmonės vertė buvo išaugusi dešimteriopai. Ir nors netrukus po išėjimo į biržą „Facebook“ vertė smarkiai krito, per pastaruosius 12 mėnesių akcijų kaina išaugo daugiau nei du kartus ir dabar visų bendrovės akcijų bendra vertė yra 172 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)