Kol kas 4G ryšys veiks tik telefonuose, pažymėtuose HTC, „Nokia“, „Sony“ bei „BlackBerry“ prekės ženklais. Be abejo, būtina sąlyga – kad telefone būtų įdiegtos 4G LTE technologijos.

„Pirmieji Lietuvoje atverdami savo 4G tinklą išmaniesiems telefonams, mes visapusiškai įdarbiname plačiausią Lietuvoje „Omnitel“ 4G LTE tinklą ir leidžiame savo klientams pajusti 4G „wow“ efektą kiekviename žingsnyje. Pradedame nuo Vilniaus, kur „Omnitel“ 4G ryšiu naudojamasi aktyviausiai, o vėliau jungsime šią galimybę visiems 4G telefonus turintiems savo klientams visame tinkle“, – sako „Omnitel“ prezidentas Danas Strömbergas.

Klientai, turintys „Samsung“ ir LG išmaniuosius telefonus, 4G ryšiu galės naudotis po kelių savaičių, kai gamintojai baigs standartinius paslaugos testus savo 4G telefonuose. Trečiuoju etapu, atlikus itin griežtą „Apple“ sertifikavimo procedūrą gyvame tinkle, 4G ryšys bus įjungtas klientams, turintiems „iPhone“ 4G telefonus, rašoma įmonės pranešime spaudai.

4G LTE internetą planšetiniuose kompiuteriuose „Omnitel“ jau siūlo nuo 2013 metų liepos, o nešiojamuosius kompiuterius bei 4G LTE ryšio maršrutizatorius turintys vartotojai „Omnitel“ 4G mobiliuoju internetu gali naudotis beveik trejus metus - nuo 2011 metų balandžio, kai „Omnitel“ pradėjo teikti komercines 4G LTE ryšio paslaugas.

4G LTE technologija yra skirta tik duomenų perdavimui. Naudojantis mobiliuoju internetu 4G LTE tinkle ir priimant skambutį arba norint paskambinti, „CS fall-back“ funkcija automatiškai perjungia klientą į 3G arba 2G tinklą, ir skambutis sujungiamas kaip ir įprasta tame tinkle. Skambučiui bei pradėtai duomenų sesijai pasibaigus, klientas automatiškai grįžta į 4G tinklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)