Grynasis bendrovės pelnas spalio-gruodžio mėnesiais siekė 6,8 mlrd. JAV dolerių, t. y. krito net 11 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

„Samsung“ pajamas daugiausiai neigiamai paveikė mobiliųjų telefonų padalinio pelningumo nuosmukis - šio veiklos pajamos, lyginant trečiojo ir ketvirtojo ketvirčių statistiką, sumenko 18 proc. Taip pat bendrovės pajamas neigiamai paveikė ir metų gale darbuotojams išmokėtos premijos bei šalies valiutos vertės svyravimai.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį, švenčiant 20-ąsias valdybos pirmininko Lee Kun Hee valdymo metines ir sėkmingą jo strategiją, darbuotojams papildomai buvo išmokėta apie 7,48 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu Pietų Korėjos vono kurso svyravimai apkarpė „Samsung“ pajamas dar 6,55 mln. JAV dolerių.

Bendrovė investuotojus įspėja, kad jai gali būti sunku per pirmąjį šių metų ketvirtį atgaivinti savo produkcijos pardavimų apimtis. Ypač daug keblumų kelia didėjantis konkurencingumas, nes daugelis įmonės varžovų taip pat neseniai pristatė naujų savo išmaniųjų telefonų modelių, o būtent ši rinka pastaraisiais metais daugiausiai ir prisidėjo prie „Samsung“ augimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)