Tikimasi, kad tos pačios konferencijos metu „Microsoft“ publikuos ir galutinę „Windows 8.1“ pirmo atnaujinimų paketo versiją, kartu su „Windows Phone 8.1“ versija, rašo Paulas Thurrottas, svetainėje winsupersite.com skleidžiantis iš „Microsoft“ nutekėjusią informaciją.

Konferencija „Build 2014“ vyks praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai bus užbaigta „Microsoft“ vidinė reorganizacija, joje daugiausiai dėmesio bus skiriama „Windows Phone“ ir „Xbox“ platformoms. P. Thurrottas tikina, kad „Windows“ stebėtojams konferencijoje nebus nieko svarbesnio už pranešimą apie „Microsoft“ planus išleisti naują „Windows“ versiją, dabar vadinamą kodiniu pavadinimu „Threshold“.

Tikėtina, kad šioje „Windows“ versijoje sugrįš pilnavertis „Start“ meniu, o „Metro“ stiliaus programėles bus galima leisti viename lange su įprastinio darbastalio programomis.

Tačiau „Threshold“ atnaujinimų rinkinys tuo nesibaigia. „Windows 8“ sėkmė rinkoje yra menkesnė, nei „Microsoft“ norėtų pripažinti viešai. Naujausia šios sistemos versija - „Windows 8.1“, kuri yra nemokama „Windows 8“ vartotojams ir gerokai patobulina ankstesnę versiją – yra naudojama mažiau nei 25 milijonuose kompiuterių. Tai, vertinant „Microsoft“ mastais, yra katastrofa, todėl „Threshold“ skiriama užduotis – sužavėti didesnę dalį iš daugiau nei milijardo asmeninių kompiuterių naudotojų visame pasaulyje, besinaudojančių labiau „tradicinėmis“ „Windows“ versijomis, tuo pačiu skatinant juos pradėti naudotis naujoviškais įrenginiais su „Windows“. Kitaip tariant, naujoji sistema turės padaryti viską, ko nepadarė „Windows 8“.

Kol kas P. Thurrottas apie „Threshold“ žino, kad greičiausiai parduotuves ši sistema pasieks su „Windows 9“ pavadinimu, mat „Microsoft“ nori atsikratyti ne visai sėkmingo „Windows 8“ vardo. Tiesa, ši padėtis dar gali pasikeisti.

Tiesa, „Windows“ programų kūrėjai gali nesitikėti, kad „Microsoft“ jau balandį leis jiems naudotis ankstyva šios sistemos versija: ji tiesiog neegzistuos. Jos kūrimas neprasidės iki balandžio pabaigos. „Microsoft“ kol kas dėliojasi schemas, kokias sistemos savybes jie nori pasiūlyti vartotojams.

Taip pat tikimasi, kad šioje sistemoje bus panaudota brandesnė „Metro 2.0“ vartotojo sąsaja. Tiesa, kol kas nežinoma apie jos pokyčius, bet galima užtikrintai teigti, kad „Metro“ programos veiks ir darbastalio aplinkoje.

Laukiama, kad iki galutinės versijos bus išleistos trys tarpinės, bandomosios versijos. Kol kas nežinoma, kaip šios versijos vadinsis („Beta“, „Release Candidate“ ir pan.), taip pat nežinia, ar jos bus prieinamos visuomenei.

Kol kas „Microsoft“ planuoja, kad galutinė „Threshold“ versija pasirodys 2015 metų balandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)