Kelią į įstaigas „Prestigio“ skinsis naujais planšetiniais kompiuteriais su pilnaverte „Windows 8.1“ sistema ir jau įprastine strategija – nediegiant revoliucinių naujovių pasiūlyti kokybiškų produktų už, atrodytų, neįtikėtinai mažą kainą.

Rekomenduojama šių planšečių kaina (priklausomai nuo vidinės atminties kiekio ir 3G ryšio galimybės) yra nuo 1100 iki 1500 litų. „Už ką tiek daug“, galima būtų paklausti pratus prie keliais šimtais litų pigesnių kompiuterių su „Android“. Atsakymas nesudėtingas – kaip sakė „Prestigio Solutions“ produktų vadybininkas Žilvinas Šuliauskas, vien kompiuteryje esanti operacinė sistema ir „Office 2013“ biuro programų rinkinys kainuoja apie 600 litų. Kitaip tariant, tai yra ne šiaip planšetinis kompiuteris – tai yra iš tiesų pilnavertis kompiuteris, sutalpintas į planšetės formą.

Visuose „MultiPad Prestigio Visconte PMP810“ sumontuoti „Baytrail“ technologijos „Intel Celeron“ procesoriai su 2 branduoliais, veikiantys 1,46 GHz dažniu. Juose yra 2GB darbinės atminties, 32 arba 64 GB nuolatinės atminties ir galimybė atmintį dar išplėsti papildomais 64 GB naudojant „microSD“ atminties kortelę. Planšetės akumuliatoriaus talpa – 4000 mAh. Planšetėje yra IPS technologijos 1280 x 800 taškų raiškos ekranas.

„Kitos planšetės, turinčios panašias technines charakteristikas, kainuoja kur kas daugiau. Įvertinus ir tai, kad kartu su naujuoju „Prestigio“ planšetiniu kompiuteriu vartotojas nemokamai gauna ir naujausią „Windows“ versiją bei „Office“ paketą, už šiek tiek daugiau nei tūkstantį litų galime sukurti pilnavertę darbo ar mokymosi vietą“, - sakė „Asbis“ viceprezidentas Baltijos šalims Linas Grinevičius.

„Windows 8“ naudotojams jau turėtų būti žinoma šios sistemos savybė – bet kurį kompiuterį su šia sistema paversti „savu“, prie jo prisijungus per savo „Microsoft“ paskyrą – per kelias minutes prie interneto prijungtas kompiuteris atsisiųs visus pagrindinius vartotojo nustatymus ir rinkmenas. O tai yra svarbu žmonėms, kurie turi kelis skirtingus kompiuterius – pavyzdžiui, stacionarų ir planšetinį.

Tiesa, jeigu vartotojas neturi ypatingų galios poreikių, neredaguoja vaizdo rinkmenų ir nežaidžia naujausių, kompiuterio resursams reiklių žaidimų, šiuo „Prestigio“ gaminiu galima sėkmingai pakeisti pagrindinį kompiuterį – jame yra HDMI jungtis išoriniam monitoriui prijungti ir, savaime suprantama, yra galimybė prijungti belaidę klaviatūrą bei pelę.

Kartu su naujuoju planšetiniu kompiuteriu „Prestigio“ ir „Microsoft“ pristatė ir interaktyvias lentas „Multiboard“. Tai 140-213 cm skersmens interaktyvūs, lietimui jautrūs ekranai. Tokių lentų pritaikymas yra labai platus – jas galima naudoti pristatymams, seminarams, vaizdo konferencijoms, mokyklose. Pristatymą vedantis asmuo ar mokytojas gali ne tik demonstruoti iš anksto paruoštas skaidres ar kitą skaitmeninį turinį, bet čia pat jį redaguoti, pavyzdžiui papildyti, pabraukti, ištrinti, pakomentuoti ir taip toliau.

Vilniaus Simono Daukanto gimnazija viena iš pirmųjų Lietuvoje įsigijo keletą naujų „Multiboard“ lentų. Čia netrukus duris atvers net kelios naujoviškos klasės, kuriose mokiniai ir mokytojai kartu naudosis „Prestigio“ planšetėmis ir interaktyvia lenta, atliks projektines užduotis ir laikys testus, galės dirbti individualiai ir komandose tiek klasėje, tiek nuotoliniu būdu iš namų ar kitos vietos. Šis švietimui skirtas sprendimas suteikia galimybę pateikti pamokos medžiagą žymiai įdomiau ir efektyviau, moksleiviai gali ne tik naudotis turiniu, bet ir kurti jį iškart matant ekrane savo indėlį, o testų metu iškart pamatyti vaizdžią informaciją, ar atsakymas teisingas. „Microsoft Lietuva“ vadovo K. Kaikario teigimu, didžiulį pranašumą „Prestigio“ sprendimui mokyklose suteikia galimybė naudotis „Office 365“ paslauga, kai moksleiviai ir mokytojai gali naudotis įprastomis „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir „Outlook“ programomis ir jų internetinėmis versijomis.

O pabaigai - nuotaikingas „MultiPad Prestigio Visconte PMP810“ pristatymas, kuriam ypatingo atspalvio suteikia Manto Katlerio humoras:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)