Bitė Lietuva“ skelbia, jog kalėdiniu laikotarpiu išmaniųjų telefonų pardavimai smarkiai pralenkė įprastų mobiliųjų pardavimus. Paskutinį metų mėnesį daugiau nei 57 proc. visų bendrovės parduotų telefonų sudarė išmanieji.

„Pernai išmaniųjų telefonų pardavimai beveik visus metus buvo stabilūs – jų ir įprastų telefonų mūsų klientai pirko apylygiai. Kalėdinis laikotarpis pakeitė šią tendenciją ir prognozuojame, kad nuo šiol išmaniųjų telefonų bus parduodama daugiau nei įprastų. Metų pradžioje nupirktų išmaniųjų dalis galbūt šiek tiek sumažės, bet nežymiai – išmanieji užtikrintai tapo populiariausiais telefonais“, – sako „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys.

Iš viso kalėdiniu laikotarpiu Lietuvos gyventojai iš „Bitės“ įsigijo beveik 16 proc. daugiau telefonų nei pernai tuo pačiu metu. Tuomet nupirktų išmaniųjų telefonų dalis siekė daugiau nei 45 procentus.

„Manau, kad išmanusis telefonas per Kalėdas buvo viena populiariausių dovanų“, - sakė „Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

Pasak jo, „dabar kaip niekad populiarūs brangesnių modelių telefonai – daugiau nei pusė visų nuperkamų išmaniųjų yra vidutinės bei premium klasių ir kainuojantys daugiau nei 500 litų“.

„Tele2“ atstovo teigimu, šiuo metu rinkoje esantys išmanieji sudaro trečdalį visų telefonų, apie 65 proc. jų – su „Android“ operacine sistema. Išmaniųjų dalies rinkoje augimas spartus, bet nuoseklus – po 2,5-5 proc. punkto kas ketvirtį.

„Omnitel“ atstovė spaudai Daiva Selickaitė džiaugėsi, kad ne tik išmanieji telefonai perkami be atodairos – klientai vis dažniau kartu su daugiau galimybių turinčiu įrenginiu įsigyja ir tas galimybes tinkamai išnaudoti leidžiančiais mobiliojo ryšio planais, leidžiančiais siųstis duomenis mobiliuoju ryšiu.

„Išmanieji telefonai jau kelerius metus iš eilės sudaro didžiąją dalį visų „Omnitel“ parduodamų telefonų, pastaruoju metu apie du trečdalius visų „Omnitel“ parduodamų telefonų buvo išmanieji. Tačiau šiemet pastebime visai naują tendenciją, kad žmonės ne tik perka išmaniuosius telefonus, bet ir rengiasi juos pradėti naudoti „pagal paskirtį“. Daugelis telefonų buvo įsigyti su planais „Išmaniems“, tai reiškia, kad klientai arba jau naudojasi mobiliuoju internetu, arba rengiasi naudotis – vadinasi, rinkoje formuojasi aiški duomenų vartojimo didėjimo tendencija“, - sakė D. Selickaitė.

Jos teigimu, gruodį išmaniųjų telefonų pardavimai gerokai išaugo – beveik 80 proc., lyginant su lapkričio mėnesiu, ir 15 proc. palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)