Mažutis, vos SD atminties kortelės dydžio kompiuteris yra sukurtas naudojant įmonės 22 nm technologinį procesą. Jame veikia „Linux“ operacinė sistema, yra sumontuoti „WiFi“ ir „Bluetooth“ moduliai. Be to, miniatiūrinis įrenginys gali prisijungti prie jam skirtos programėlių parduotuvės.

B. Krzanichius tikisi, kad šis techninės įrangos gamintojams skirtas kompiuteris taps naujos dėvimų, prie interneto prijungtų įrenginių šerdimi. Ir tuo pačiu pademonstravo nedidelę pavyzdinių „Nursery 2.0“ produktų kolekciją su „Edison“ kompiuteriais: žaislinę varlytę, kuri registruoja vaiko gyvybinių funkcijų rodiklius ir perduoda informaciją į tėvų kavos puodelį su nedideliu LED ekranu, pieno šildyklę, kuri pradeda veikti tada, kai kitas įrenginys (šiuo atveju ta pati varlytė) išgirsta kūdikio verksmą, rašo engadget.com.

Savaime suprantama, „Intel“ puikiai žino, jog produktų kūrėjams gero pavyzdžio nepakanka – reikia ir kitos motyvacijos. Todėl kartu buvo paskelbtas ir „Make it Wearable“ konkursas. Jo prizinis fondas, į kurį gali pretenduoti dėvimų įrenginių kūrėjai, yra net 1,3 mln. JAV dolerių. Tiesa, parodoje nebuvo pateikta visa informacija apie konkursą, tačiau B. Krzanichius sakė, kad pirmo prizo laimėtojas praturtės visa puse milijono dolerių.

Jeigu jau turite puikių idėjų planų įsitraukti į šias lenktynes dėl didžiulių pinigų – laukite „Edison“ pasirodant šių metų viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)