Pigesni aparatai vežami iš Ispanijos.

Ant jų pakuotės nurodyta, kad telefonas pagamintas specialiai Ispanijos "Airtel" mobiliojo ryšio operatoriui ir veikia tik su šio operatoriaus SIM kortele, tačiau "Mikrovisatoje" parduodami aparatai veikia ir su "Omnitel", ir su "Bitės GSM" kortelėmis.

"Mikrovisata" iki šiol platino iš "Omnitel" gautus "Nokia 5110" aparatus, kurie yra brangesni.

Iš "Airtel" telefonų "Mikrovisata" įsigijo savo iniciatyva. Bendrovės GSM komercijos direktorius Darius Medelis sprendimą pirkti iš Ispanijos operatoriaus pigesnius telefonus ir juos parduoti Lietuvoje motyvavo tuo, kad Lietuvos vartotojams reikia kuo pigesnių mobiliojo ryšio telefonų. Jis teigė, kad "Nokia 5110" Vakarų Europoje yra morališkai pasenęs gaminys, todėl operatoriai stengiasi jų atsikratyti.

"Airtel" interneto svetainėje nurodyta "Nokia 5110" telefono aparato kaina - maždaug 20 tūkst. pesetų (424 litai). "Mikrovisatai" jie kainavo mažiau, nes pirko didelį kiekį telefonų.

"Omnitel" Prekybos ir marketingo departamento direktorius Šarūnas Kliokys atsisakė komentuoti šį "Mikrovisatos" žingsnį teigdamas, kad tai yra pačios bendrovės reikalas.

Praėjusią savaitę daugumoje "Mikrovisatos" prekybos salonų nebeliko pigesniųjų "Nokia" telefonų. Juos pakeitė brangesni aparatai iš "Omnitel" bendrovės. "Nokia 5110" kainavo 649 litus - tiek pat, kiek ir "Omnitel" prekybos salone.

D.Medelis labai nenoriai komentavo šią kainų kaitą ir negalėjo pasakyti, ar ateityje "Mikrovisata" dar prekiaus pigesniais mobiliaisiais telefonais - anot jo, tai priklausys nuo tuo, kokios kainos vyraus pasaulyje.

Tuo tarpu vieno bendrovės prekybos salono Kaune ir parduotuvės Panevėžyje atstovai tvirtino, kad po vienos dviejų savaičių vėl bus prekiaujama pigesniais "Nokia 5110" telefonais.

D.Medelis šias kalbas pavadino iš piršto laužtomis ir teigė, kad taip stengiamasi suteikti viltį pirkėjams.

"Spaineta" naudojasi proga

"Bitės GSM" partnerė bendrovė "Spaineta" taip pat naudojasi proga pasipelnyti iš morališkai pasenusių mobiliojo ryšio telefonų - prekybos salonuose ji pardavinėja telefonus "Ericsson A1018s", kainuojančius 275 litus, ir "Alcatel One Touch Easy" - už 245 litus. Pirkėjai už šią kainą neprivalo pasirašyti metinės sutarties su "Bite GSM".

Kaip ir iš Ispanijos atvežti "Nokia 5110", "Alcatel" telefonai taip pat yra sertifikuoti Lietuvoje, tačiau ant pastarųjų dėžutės skelbiama, kad šis aparatas veikia tik su vieno iš Vokietijos mobiliojo ryšio operatorių kortele.

Beje, pasak užrašo ant dėžutės, telefonas yra parduodamas su kortele.

"Spainetos" direktorius Marius Paulauskas paaiškino, kad Vokietijos operatoriai nori atsikratyti kai kurių telefonų modelių, todėl parduoda juos labai pigiai, taip išvengdami ir mokesčių už sandėliavimą.

"Alcatel Baltics" prekybos vadovas Antanas Urbas "Spainetos" iniciatyvą pačiai importuoti telefonus pavadino gudriu, bet nelabai gražiu elgesiu.

Pardavinėdama aparatus pigiau nei "Bitė GSM", "Spaineta" pristabdo savo partnerės sandėlių tuštėjimą.

Tuo tarpu "Bitė GSM" neturi jokių pretenzijų "Spainetai" ir palieka teisę pačiai rinktis pardavimo strategiją - mobiliojo ryšio operatoriai labiau suinteresuoti ne telefono aparatų pardavimu, o naujų abonentų pritraukimu.