Žinoma, tokie įmonės užmojai dar nėra galutinai patvirtinti, tačiau tai yra dalis pokyčių, kuriuos T. Myersonas yra numatęs „Windows“ ateičiai. Šiuo metu „Microsoft“ planuoja ir kuria operacinių sistemų ateities versijas, taip pat - „Threshold“ atnaujinimą, kuris turėtų gražinti pilnavertį „Start“ meniu ir suteikti daugiau lankstumo stalinių kompiuterių naudotojams.

Manoma, kad nemokamos „Windows RT“ ir „Windows Phone“ versijos galėtų pasirodyti kartu su „Threshold“ atnaujinimu. Šiuo metu „Microsoft“ uždirba pinigus pardavinėdama „Windows RT“ ir „Windows Phone“ licencijas įrenginių gamintojams, tačiau didžioji įmonės pajamų dalis yra gaunama iš kompiuterių gamintojų, kurie naudoja „Windows 8“ bei „Windows RT“ sistemas. Nors iš „Windows Phone“ sistemos licencijavimo korporacija taip pat gauna pajamų, pagrindinis pajamų šaltinis buvo bendrovė „Nokia“ - ji gamina daugiau nei 80 proc. telefonų su „Windows Phone“. O kadangi „Microsoft“ įsigijo „Nokia“ telefonų verslą, pats didžiausias pajamų už „Windows Phone“ licencijas savaime išnyksta.

Suprantama, bet kokį sprendimą atsisakyti pajamų iš licencinių mokesčių reikia kompensuoti iš kitų šaltinių – tai greičiausiai būtų pajamos iš „Microsoft“ programėlių bei paslaugų. „Microsoft“ jau anksčiau eksperimentavo su reklamomis „Windows 8“ programėlėse – pinigai iš tokios ir su „Bing“ paieška susijusios veiklos galėtų tapti pakankama atsvara prarastiems licenciniams mokesčiams. Be to, „Microsoft“ papildomai skatintų vartotojus naudotis „SkyDrive“, „Office“ ir „Skype“ paslaugomis.

Priežastis panaikinti mokesčius už mobiliąsias operacines sistemas yra akivaizdi: paskatinti paklausą ir efektyviau kovoti su „Android“. Šiuo metu „Windows Phone“ rinkoje dominuoja nokia, o planšetinių kompiuterių gamintojai pradėjo ignoruoti „Windows RT“ bei mieliau renkasi pilnavertę „Windows 8“ arba „Android“ sistemą. Įrenginius su „Windows RT“ šiuo metu gamina praktiškai vien „Microsoft“ bei „Nokia“. Jeigu abi sistemos mobiliesiems įrenginiams taptų nemokamomis, jomis susidomėtų didesnis įrenginių gamintojų kiekis, savo ruožtu tai paskatintų ir programuotojų motyvaciją kurti programėles šiai platformai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)