Praėjusią savaitę „UBS Global Technology“ konferencijoje „Microsoft“ įrenginių padalinio vadovė Julie Larson-Green nedviprasmiškai užsiminė, kad programinės įrangos gigantai galų gale pradėjo darbus, kurių tikslas – sujungti jų operacines sistemas į vieną. „Turime „Windows Phone“ sistemą. Turime „Windows RT“ ir turime pilnavertę „Windows“ sistemą. Ateityje trijų sistemų neturėsime“, - sakė J. Larson-Green.

Panašiai kalbėjo ir „Windows“ padalinio vadovas Terry Myersonas, kuris „Windows RT“ ateitį mato mobiliuosiuose telefonuose. Šiuo metu „Microsoft“ stengiasi suvienyti bendrą „Windows“ ir „Windows Phone“ programėlių parduotuvę. Programėlės vienai ir kitai sistemai pardavinėjamos skirtingose parduotuvėse, tačiau korporacija jau žengė pirmuosius žingsnius siekiant šias parduotuves sujungti – kūrėjams jau pasiūlytas supaprastintas registravimosi procesas. Per ateinančius mėnesius, su koreguojamu „Windows 8.1“ sistemos atnaujinimu bei žadamu „Windows Phone 8.1“ papildymu, turėtume išvysti ir kitų permainų.

J. Larson-Green užsiminė, kad „Microsoft“ pradėjo koncentruoti dėmesį ir į dėvimus kompiuterius. „Jutikliai labai smarkiai pakeis tai, ką mes galvojame apie įvairius daiktus“, - sakė viena iš šios milžiniškos korporacijos vadovių. Sklinda gandai, kad „Microsoft“ jau bando išmanųjį laikrodį su 1,5 colių įstrižainės ekranu ir „Surface“ jungtimi. O įsigijus „Nokia“ mobiliųjų telefonų padalinį darbai gali paspartėti, nes „Nokia“ jau buvo sukūrusi ir savo išmaniojo laikrodžio koncepciją. Be to, esama gandų, kad „Microsoft“ kuria ir kažką panašaus į „Google Glass“ akinius.

Pasakodama apie jutiklius, kurie įspėja naudotoją, jei jis vėluoja į numatytą susitikimo vietą ar primena pabaigti dienos fizinio aktyvumo normą, J. Larson-Green tikino, jog „Microsoft“ gali jutiklius išnaudoti iki šiol nematytais programiniais būdais. „Lygiai kaip išradimas buvo kompiuterio pelė ir lietimui jautrūs ekranai, išradimu taps ir naujas būdas bendrauti su jutikliais. Todėl jau gana ilgą laiką dirbome sutelkę dėmesį į natūralią vartotojo sąsają“, - sakė „Microsoft“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)