"Šiai sistemai valdyti, plėtoti ir atstatyti reikia daug mažiau resursų, todėl "Omnitel" galės sumažinti operacijų kaštus, supaprastinti naujų paslaugų diegimą, o sistema bus dar patikimesnė", - sakė mobiliojo ryšio bendrovės Kompiuterinių platformų skyriaus vadovas Jurijus Kravčenka.

"Compservis atvirosios sistemos" pranešė, kad viena iš sudėtingiausių projekto dalių buvo daugiau kaip 200 tūkst. vartotojų pašto dėžučių, esančių skirtingose pašto sistemose, ir beveik 2 tūkst. tinklalapių puslapių migravimas į naująją platformą.

Naujųjų " Omnitel" pašto ir tinklalapių puslapių sistemų techninę platformą sudaro "Sun" serveriai ir "Sun Java Enterprise system" (Java ES) programinė įranga. Teigiama, kad šis "Omnitel" projektas - pirmasis "Sun Java ES" programinės įrangos diegimas ir naujo licencijavimo modelio taikymas Lietuvoje, kai licencijų skaičius priklauso tik nuo įmonės darbuotojų skaičiaus ir neribojamas nei serverių ar procesorių skaičius, nei sistemos vartotojų skaičius.

"Omnitel" paslaugomis naudojasi per 1 mln. individualių klientų ir apie 70 proc. šalies verslo įmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją